Stort borgermøde om forebyggelse af indbrud

Er boligen i gode hænder, selvom den er alene hjemme?

Spørgsmålet lyder enkelt, men er ikke altid nemt at svare på.

For hvor sikker er din bolig egentlig, hvis nu uheldet er ude, og en tyv kommer forbi?

Spørgsmål som dette – og mange andre får borgerne svar på, når Syd- og Sønderjyllands Politi, Aabenraa Kommune, Det Kriminalpræventive Råd, Trygfonden samt en lang række andre aktører inviterer til borgermøde i Aabenraa om forebyggelse af indbrud.

Mødet finder sted torsdag den 24. maj fra klokken 17.30 – 20.00 i Arena i Aabenraa.

Gør det endnu sværere for tyven
De seneste fem år er antallet af indbrud i Aabenraa Kommune dalet markant – en udvikling, der også går igen på landsplan.

LÆS OGSÅ:  54-årig anholdt for blufærdighedskrænkelser over for børn

I 2017 modtog Syd- og Sønderjyllands Politi således 185 anmeldelser, hvilket er et fald på hele 62,8 procent i forhold til 2013, hvor tallet lå på 498.

– Selvom det er glædeligt, at tallet daler, er der ingen tvivl om, at det er ubehageligt at opleve et indbrud eller et indbrudsforsøg. Ens personlige grænse bliver overskredet, og der, hvor man burde føle sig mest tryg, er man det ikke nødvendigvis længere, fremhæver specialkonsulent Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat.

Han pointerer, at skal antallet af indbrud endnu længere ned, har politiet brug for borgernes hjælp.

– Alle erfaringer viser, at det hjælper at gøre en indsats for at sikre sit hus og sit kvarter. Går beboerne i et område sammen og er aktive nabohjælpere, og sikrer man for eksempel sine døre og vinduer, så en tyv ikke har så let adgang, så er der meget større chance for, at man undgår indbrud, understreger specialkonsulenten.

LÆS OGSÅ:  45-årig mand anholdt i forbindelse med skyderi

Tidligere tyv taler ud
På det gratis borgermøde er der gode råd og fif til, hvordan man bedst sikrer sit hjem mod indbrud, oplæg om nabohjælp-ordningen, en tidligere tyv fortæller om, hvilke huse, han gik efter – og hvilke han valgte fra. Og i tilgift orienterer vicepolitiinspektør Preben Westh fra Syd- og Sønderjyllands Politi samt Aabenraas borgmester, Thomas Andresen, om henholdsvis politiets og kommunens indsats for at forebygge indbrud.

Fakta om borgermødet i Aabenraa

Dato og tid: Torsdag den 24. maj fra klokken 17.30 – 20.00

Sted: Arena Aabenraa, Hjelmallé 3 i Aabenraa

Hør oplæg om indbrudssikring, nabohjælp og bliv orienteret om politiets og kommunens indsats mod indbrud. Hør også en tidligere tyv fortælle om, hvad han kiggede efter, når han skulle bryde ind i et hus

LÆS OGSÅ:  21-årig forsøgt voldtaget

Det er gratis at deltage i borgermødet, lige som der er gratis mad og drikke

Der er mulighed for gratis børnepasning

Kommentarer