Stort firma afsløret i at bringe “Fake News” om påstået racisme

Det velkendte fænomen “Fake News”, som de fleste har hørt om, måske især i forbindelse med Trump/Clinton valgkampen er selvfølgelig også til stede i Skandinavien.

Da både flertallet af medier og journalister er altovervejende yderst venstreorienterede, er det også dem, der har patent på – og flittigt har anvendt “Fake News” om alle fakta, som går deres verdensbillede imod, men som de ikke kan tilbagevise – fordi deres verdenssyn strider mod virkeligheden. 

Og noget tyder på, at senske virksomheder har bemærket, at det tilsyneladende er helt acceptabelt at bringe falske historier og annoncer i medierne – især hvis de handler om “de onde racistiske svenskeres hetz” mod udlændinge, eller andre af venstrefløjens kæpheste. En stor svensk virksomhed troede således angiveligt, at de kunne slippe afsted med at bringe en sponsoreret artikel med usandt indhold.

Løgn og latin

Det svenske online-medie Fria Tider beretter således om det store svenske spillefirma LeoVegas, som stod bag en sponsoreret artikel, om skrækkelig racisme i den svenske lufthavn Arlanda.

Omdrejningspunktet i artiklen er udlændingen Karim Walid fra Stockholm, som angiveligt brugte nogle af de 7,5 millioner kroner, han havde vundet på et casino, til en flybillet på første klasse. Artiklen viser et foto af en mørklødet mand, der står i en kø, og bag ham ses en blond hvid kvinde.

Annonceteksten refererer Karim Walid for at han i boarding-køen blev forulempet af en hvid blond kvinde, som skulle havde beskyldt ham for at stå i den forkerte kø, “da han ikke hørte til der”. LeoVegas blev nævnt flere gange i artiklen.

LÆS OGSÅ:  Video: "Lad os dræbe de hvide – hvide må dø!" Sydafrikanere synger i kor

Karim havde uheldig nok ikke skyggen af bevis for hans historie, hvorfor han efterfølgende “genskabte” den påståede racistiske oplevelse, som han opslog på sin Facebook, hvilket resulterede i over 400,000 likes.

Afsløret!

En opmærksom youtuber, Henrik Willstedt, afslørede imidlertid (ved at bruge fakta), at racismehistorien var pure opspind, produceret og bragt af at firma, som var direkte tilknyttet spillefirma LeoVegas. Youtuberen påviste at: Karim Walid fra Stockholm ikke eksisterer, ikke har vundet noget, og at den påståede racistiske episode ikke har fundet sted i Arlanda.

Derimod beretter mediet Resumé at LeoVega artiklen er direkte plagieret fra en hændelse i Ronald Reagan Airport i Washington sidste år, hvor afroamerikanen Emitt Walker blev chikaneret af en racistisk, hvid amerikansk kvinde. Det er også Emitt Walker der optræder på billedet i LeoVegas artiklen, og ikke den fiktive Karim Walid. I følge Resumé har firmaet bag den svenske artikel heller ikke fået lov til at benytte Emitts foto.

Resumé har lavet mere research på historien, og interviewet de ansvarlige for den falske artikel, og på mediets hjemmeside kan man læse det vage forsvar.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)