Stort tilbageslag for integrationen

Snart kan ’Arne’ komme på tidligere pension og dette vil trække flere tusinde danskere ud af arbejdsmarkedet før tid. Derfor mener regeringen, at vi skal have flere flygtninge og indvandrere i arbejde, idet bedre integration skal være med til at erstatte det dyk i beskæftigelsen, som tidligere pension til ’Arne’ vil udløse. Det skriver Berlingske.

”En helt ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser nu en skræmmende udvikling på dette punkt under coronakrisen. I analysen kan man se, at langtidsledigheden under coronakrisen allerede er steget med 8.000 personer.

Langtidsledigheden er i denne analyse defineret som personer, der har været ledige mere end 80 procent af året, og stigningen i lantidsledigheden har ramt indvandrere fra ikke-vestlige lande og efterkommere fra ikke-vestlige lande langt hårdest.

Den stigende langtidsledighed blandt ikke-vestlige indvandrere bør tages meget alvorligt, fordi langtidsledige ikke er så eftertragtede blandt arbejdsgiverne og kan med tiden blive skubbet længere ud på kanten af arbejdsmarkedet”.