Stram Kurs om krise i politiet: Brug hjemmeværnet

I Stram Kurs ønsker man, at hjemmeværnet hjælper politiet mere.

Der er langt fra nok betjente til at håndtere politiets opgaver. Derfor må mange betjente arbejde over, hvilket er stressende for betjentene og deres familier.

Der er nu oparbejdet en pukkel på næsten én million overarbejdstimer i politiet. Det skriver BT. Alene fra januar til juni steg puklen af overarbejdstimer i politiet fra 537.000 til 832.939.

Timer, som mangler at blive enten afspadseret eller udbetalt.

Sager trækker ud

Manglen på betjente betyder også, at der er mindre tid til at opklare sager. Det betyder, at mange sager trækker ud.

Tilbage i 2007 gik der 212 dage fra en anmeldelse til fældende afgørelse. I 2019 går der 340 dage. Det forlænger pinen for ofrene og vigtige spor og vidners minder kan gå tabt. Alle taber, undtaget de kriminelle.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) afventer forslag til løsninger fra Rigspolitiet og Rigsadvokaten.

Sæt hjemmeværnet ind

Ifølge Stram Kurs leder Rasmus Paludan (P) er selve retsstaten i fare. Havde det ikke været for indvandrede kriminelle, var politiet ikke havnet i den nuværende situation, mener han:

“Den danske retsstat har knækket ryggen på importerede kriminelle og terrorister, som aldrig skulle have været her”, skriver Rasmus Paludan på Facebook.

Ifølge Rasmus Paludan er der ressourcer at hente i Hjemmeværnet:

“Vi har et solidt Hjemmeværn, der altid stiller op, når der bliver kaldt på dem. Der er både kompagnier og rigtig mange soldater, som kan levere kvalificeret støtte til politiet, særligt til bevogtningsopgaver. Så hvad venter rigspolitiet og justitsministeren på?”, spørger han.

LÆS OGSÅ:  VIDEO – Dansk partileder: Jeg blev overfaldet af både dørmand og politibetjent

Har bevist at de kan

Rasmus Paludan peger på, at Hjemmeværnet leverede støtte til politiet ved terrorangrebet på Krudttønden i 2015 og på, at hjemmeværnssoldater igennem flere år har håndteret grænsekontrol mod Tyskland.

Han peger også på, at Hjemmeværnet i flere omgange har sendt soldater til Irak for at træne irakiske styrker, og at Hjemmeværnet har leveret bevogtning og personbeskyttelse i Afghanistan.

“Hjemmeværnet beviser gang på gang, at de kan levere varen, også selvom opgaven er kompleks, foregår bevæbnet eller kræver stor fleksibilitet. Hjemmeværnet kan samarbejde med danske og udenlandske soldater internationalt, og jeg er sikker på, at de også kan levere kompetent støtte til politiet i Danmark”, siger han til 24NYT.

Gode til borgerkontakt

En hjemmeværnssoldat, der ønsker at være anonym, udtaler til 24NYT, at han frygter, at det kan være politiets fagforening, der blokerer.

“Der er en opfattelse af, at der et eller flere steder i politiet er nogen, der er bange for, at politiet mister sit magtmonopol. Og så tror jeg ganske enkelt, at politikerne ikke ved, at vi faktisk har nogle rigtig gode kompagnier rundt omkring, der sagtens kan yde kompetent støtte til politiet. Fordelen ved hjemmeværnssoldater er, at de modsat almindelige, fastansatte soldater har et civilt liv. Det gør dem særdeles egnede til opgaver med borgerkontakt, som der for eksempel ofte er i bevogtningsopgaver”, fortæller han.

LÆS OGSÅ:  VIDEO – Indvandrer til dansk politi: "Tror du, jeg er bange for dig?"

“Det er forfærdeligt, hvis det er egoistisk fagforeningspolitik eller andre, som står i vejen for, at folk kan få den sikkerhed, de har krav på”, fortæller den anonyme hjemmeværnssoldat.  24NYT kender hans identitet.

Trygge og tilfredse med hjemmeværnet

Hjemmeværnet leverede 2,3 millioner frivillige timer til det danske samfund i 2018, viser en opgørelse på hjemmeværnets hjemmeside.

I en undersøgelse, lavet af Danmarks Statistik, svarer 8 ud af 10, at Hjemmeværnets støtte til Forsvaret og Politiet er vigtig.

3 ud af 4 danskere har ifølge undersøgelsen generelt tillid til Hjemmeværnet og til, at Hjemmeværnets frivillige soldater kan løse deres mange forskellige opgaver, hvoraf støtte til politiet er den væsentligste.

OBS: DR har fået Facebook til at lukke 24NYTs side. Derfor kan vi ikke selv dele denne artikel. Vi håber, at læserne selv vil dele den fra egne Facebook-profiler.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)