Stukket ned af indvandrer: Offer fortsat i yderst kritisk tilstand

Den 40-årige mand, som Nordjyllands Politi mistænker for fredag d. 3. juni 2022 at have stukket en 37-årig mand med kniv i Hobro, er d. 6. juni 2022 blevet anholdt i Italien. Det 37-årige offer er i yderst kritisk tilstand. De pårørende er underrettet.

Det oplyser den ansvarlige for politiets efterforskning af sagen, politikommissær Carsten Straszek.

Den mistanke har syrisk baggrund.

Anholdelsen skete i Milano i det nordlige Italien. Nordjyllands Politi har ikke mulighed for at gå i detaljer med det konkrete forløb af selve anholdelsen foretaget af italiensk politi, men politiet har modtaget oplysninger om, at anholdelsen foregik i lufthavnen i Milano d. 6. juni 2022.

 

International arrestordre udsendt

Søndag d. 5. juni 2022 fik Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi den 40-årig mistænkte mand varetægtsfængslet in absentia som følge af sigtelsen for forsøg på manddrab. Det medførte også en international arrestordre mod manden.

”Og det var dette, der mandag d. 6. juni medførte, at italiensk politi kunne skride til anholdelse. Det er jeg naturligvis tilfreds med er sket så hurtigt,” lyder det fra politikommissær Carsten Straszek, der tilføjer, at næste skridt er, at den anholdte hurtigst muligt skal udleveres til Danmark til videre retsforfølgning.
”Det har jeg ikke på nuværende tidspunkt tidshorisonten på. Vi har respekt for den proces, der nu skal køre hos vores kolleger i Italien – og så er vi klar til at hente den anholdte mand til Danmark, når italienernes politiarbejde i forbindelse med anholdelsen er afsluttet.”

LÆS OGSÅ:  Indvandrer anholdt og sigtet for drab Holbæk

Efterforskning i fuld gang

Imens fortsætter Nordjyllands Politi intense efterforskning af sagen, understeger politikomissæren, der siger:

”Vi efterforsker på fuldt blus. Vi har stadig et stort arbejde foran os. Det består blandt andet i at kortlægge hele forløbet før, under og efter knivstikkeriet. Vi foretager afhøringer, forhøringer, forskellige undersøgelser og en række andre efterforskningsskridt. Alt sammen med det formål at stykke et præcist billede sammen af, hvad der er foregået.”

 

Tak til offentligheden

Det 37-årige offer er fortsat i yderst kritisk tilstand, og sagen efterforskes af Nordjyllands Politi som forsøg på manddrab. De pårørende til den 37-årige mand er underrettet.

”Vi kan ikke udtale os yderligere om sagen af hensynet til det videre efterforskningsforløb, men jeg vil gerne sige tak til alle de borgere, der har henvendt med oplysninger i denne meget alvorlige sag,” siger Carsten Straszek, og han pointerer, at hvis man ligger inde med informationer af betydning for sagen, så er man fortsat velkommen til at ringe til politiet på telefon 114.

Politiet har ingen yderligere kommentarer til sagen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)