Sun Tzus genkomst: Sådan vinder man en krig

Af Lars Hedegaard.

Alle lægger mærke til USA’s præsident, og det er ikke underligt, for han leder Vestens stærkeste magt. Hvad han gør eller undlader at gøre påvirker ikke bare amerikanerne, men os alle sammen. Hvis man ikke længere kan regne med, at USA vil stå op imod ondsindede stater som Kina, Rusland, Iran og Nordkorea, får Europa problemer.

Mange europæere ser med forventning frem til, at USA får en mindre international rolle – men tænker ikke på, at hvis Amerika bliver svagere, bliver andre stærkere. Og der er nok, som bejler til rollen som stormagt: Kina, Rusland, Iran, Nordkorea, for at nævne de mest aktive. Kina lægger ikke skjul på sine imperialistiske ambitioner om verdensherredømmet. Rusland håber at genskabe det gamle imperium, der omfattede de baltiske stater og halvdelen af Polen. Iran arbejder febrilsk på at skaffe sig kernevåben, der skal bruges til at udslette Israel – og derefter os andre.

Hvem skal vi forestille os kan og vil forsvare Europa? EU, der har været en fiasko i international politik fra første færd? Der slog sig op som fredsskaber, men har importeret bande- og religionskrige til Europa.

Skal vi sætte vores lid til en række fejlslagne europæiske stater som Sverige i dag og Tyskland, Frankrig og Storbritannien i morgen?

Hvis vi gør, vil vi om ganske få år vågne op til en virkelighed, som de færreste havde forestillet sig.

LÆS OGSÅ:  Arbejderklassen rører på sig og venstrefløjen gyser

Derfor bør det bekymre os, at præsident Joe Bidens kognitive evner er i frit fald. Systemmedierne i USA og herhjemme fortæller ikke om det, men en nylig meningsmåling viser, at 57 pct. af amerikanerne ikke tror, at Biden leder USA. Det stod klart længe inden sidste års præsidentvalg, hvilket også var grunden til, at Biden sjældent viste sig i offentligheden, men under hele valgkampen gemte sig i en kælder. Det kan han ikke længere gøre, og hver gang han skal prøve at formulere en sammenhængende sætning, går det galt. Det har amerikanerne selvfølgelig bemærket. Det bliver stadigt tydeligere, at Biden var et produkt af mere anonyme politiske spillere med en plan, som Biden var opfundet for at dække over.

Vi ser nu disse ideologiske bagmænd udfolde sig med ”kritisk raceteori”, som de amerikanske lærere vil udbredes til alle USA’s skoler. Det er en racisme, der vil gøre op med Martin Luther Kings budskab om, at alle skal bedømmes på indholdet af deres sjæl og ikke på deres hudfarve. Kritisk raceteori skal derimod understrege, hvad der deler mennesker – ikke hvad de har tilfælles.

Kritisk raceteori bliver nu promoveret i alle USA’s samfundsinstitutioner, bl.a. i militæret, FBI og CIA. Her skal alle lære, at raceforskelle overtrumfer det amerikanske statsborgerskab.

I kulissen slikker frihedens fjender sig om munden. En fjende, der er optaget af indre identitetskampe, står for fald.

LÆS OGSÅ:  Maskehysteriet er en generalprøve på diktatur

Det indså den kinesiske krigsteoretiker Sun Tzu for tusinder af år siden. Han anbefalede, at man bragte fjenden til fald uden at gribe til vold. Blandt metoderne var at skabe splittelse og forvirring.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)