SUNDHED: Kun hver tredje bliver undersøgt for kræft

Alt for mange brystkræftramte kvinder i hovedstadsområdet har måttet vente alt for længe på at få den nødvendige behandling, og Region Hovedstaden har været alt for længe om at sætte gang i en indsats for at rette op på problemerne.

Sådan lyder kritikken, efter at det har vist sig, at det kun er cirka en tredjedel af de brystkræftramte kvinder i regionen, som behandles rettidigt i forhold til de faglige retningslinjer i de såkaldte kræftpakker.

Det er under hver tredje kvinde, der kommer rettidigt i behandling, hvilket er helt uacceptabelt og skaber stor utryghed blandt kvinderne i regionen. Sådan har det været i en meget lang periode, og man burde meget tidligere have sat mere massivt og systematisk ind. Nu betaler kvinderne prisen”, siger Sophie Løhde (V), der er tidligere sundhedsminister.

24NYT: En gang politiker, altid politiker. Venstres pinup girl glemmer lige at nævne, at hun som tidligere sundhedsminister har medansvar for situationen. Og nu betaler kvinderne prisen for hendes smøl.

Læs ellers mediernes rystende beretninger om de skandaløse forhold i sundhedsvæsenet her.

Kommentarer