Sundhedsvæsenet skærer ned på antallet af operationer

Sundhedsvæsenet er i knæ. Tusinder af patienter får i øjeblikket aflyst og udskudt deres operationer, fordi der mangler medarbejdere på sygehusene til at udføre dem. Men den aktuelle krise i sundhedsvæsenet er desværre kun begyndelsen, skriver Berlingske.

”Alt tyder på, at det bliver meget værre i de kommende år, hvor antallet af ældre og syge vokser kraftigt, og sammen med nye behandlingsmuligheder vil sende behovet for operationer på himmelflugt.

Flere steder i et trængt sundhedsvæsen tages der skridt til at reducere antallet af operationer. Patienter oplever hver dag, at deres operationer ’udsættes, ændres og flyttes’, og indenfor mange specialer er det simpelthen ikke muligt at udføre indgrebene inden for de maksimale ventetider, som gælder for livstruende sygdomme.

Kirurgerne slår nu til lyd for, at man i langt højere grad skal øge patienternes opmærksomhed på, at der kan være anden behandling end kirurgi og operation. Målet er at skære nogle operationer væk eller erstatte dem af en anden type behandling”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)