Supersygehusskandalerne vokser i omfang

Alle aktører bag supersygehusprojekterne til 60 milliarder kroner har i realiteten været ude af stand til at magte opgaven, lyder dommen i kritisk ekspertrapport. Det har sejlet i årevis, men der har været tegnet et ”glansbillede” af projektet for at ”undgå negativ presseomtale”, skriver Berlingske.

”Ingen af de involverede parter har haft de fornødne kompetencer til at løfte opgaven med at bygge og styre de enorme supersygehusprojekter. Regionerne har været ’overmatchede’, Sundhedsministeriets tilsyn har haltet, byggebranchen har ikke haft den nødvendige ekspertise, og undervejs har der også været tegnet et ’glansbillede’ af de problemramte projekter.

Og nu står man i problemer til halsen, hvor det hele tiden er nødvendigt at poste ekstra milliardbeløb ind for at redde de økonomisk nødstedte og stærkt forsinkede projekter i blandt andet Hillerød, København og Aalborg.

Samlet er der tale om 16 byggeprojekter, som der har været afsat knap 60 milliarder i nutidskroner til fra diverse offentlige kasser. Her og nu har byggerierne tilsammen overskredet det oprindelige budget i kvalitetsfonden med cirka 7,3 milliarder kroner, fremgår det af evalueringen”.

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)