Svage og udsatte borgere udsat for bedrageri – nu er der faldet dom i sagen

Tirsdag i sidste uge faldt der ved Retten i Roskilde dom i en sag, hvor to mænd og en kvinde var tiltalt for bedrageri og databedrageri ved at blandt andet at optage kviklån og købe telefoner i de otte forurettedes navne.

Hovedmanden i sagen, en nu 25-årig mand fra Jyllinge, som var tiltalt for 27 forhold af bedrageri og databedrageri, blev idømt 8 måneders fængsel. Retten lagde i bedømmelsen af sagen vægt på, at forholdene fortrinsvis blev begået mod forurettede, som var udsatte eller befandt sig i en livkrise. Denne omstændighed fandt retten særdeles skærpende.

Den 25-årige blev i marts 2018 idømt 5 måneders fængsel for lignende kriminalitet. De nye sager blev primært begået i 2016 og 2017, så dommen blev afsagt som en tillægsstraf på 8 måneders fængsel til den tidligere dom. Efterforskningen af sagen var omfattende, og der er undervejs dukket flere sager op, hvilket gjorde sagsbehandlingen kompleks og langvarig.

Ud over fængselsstraffen blev den 25-årige dømt til at betale erstatning til de forurettede i sagen.

De to øvrige tiltalte, en 20-årig kvinde og en 26-årig mand, begge fra Roskilde blev begge idømt 60 dages betinget fængsel for deres roller i sagen.

Den 25-årige tog betænkningstid, og de to øvrige dømte modtog deres domme.