GAK-GAK! Tidligere statsminister: Grænsekontrol er “fuldkommen livsfarligt” og “skaber ny krige”

Tidligere statsminister mener, at tankegangen bag den danske grænsekontrol mod Sverige er livsfarlig og vil forårsage krige.

Den danske S-regering iværksatte grænsekontrol mod Sverige fra midten af november. Indtil videre vil den foregå som stikprøver ved færge- og broovergange ved Øresund.

Formålet er at sikre danskerne bedre mod de kriminelle og terrorister fra svensk side.

Men det er ikke alle, der er begejstrede for det danske initiativ.

Tordner mod Danmark

Sveriges tidligere statsminister Frederik Reinfeldt (Moderaterne, der svarer til Venstre i Danmark) tordner mod Danmarks grænsekontrol mod Sverige.

“Det er den vi og dem-tænkning, der er så meget af i verden. Den er fuldkommen livsfarlig, den kommer til at skabe nye krige”, siger Reinfeldt om Danmarks grænsekontrol.

“Åbn jeres hjerter”

Frederik Reinfeldt var statsminister i Sverige fra 2006 til 2014. Han har dermed hovedansvaret for den udlændingepolitik, der i dag sætter så stort præg på landet.

Sverigekender og redaktør på bloggen “snaphanen.dk” Steen Raaschou vurderer, at der under Frederik Reinfeldts tid som statsminister blev lukket 1,2 millioner indvandrere ind i Sverige.

Da EU i 2014 for alvor åbnede portene for migranter fra den tredje verden, tryglede Reinfeldt vælgerne om at godkende hans plan om at lukke en stor del af dem ind i Sverige: “Åbn jeres hjerter”, bad han.

Kommunerne løber tør for penge

Konsekvenser rammer nu svenskerne for alvor. 110 af Sveriges 290 kommuner vil fra 2020 køre med underskud, og lokale politikere skyder skylden på udlændingepolitiken.

LÆS OGSÅ:  Video: Børn i flygningelejr sværger at dræbe vantro for ISIS

Samtidig er indvandrere fra forstædernes ghettoer begyndt at flytte ind i midten af byerne. Områder, kontrolleret af radikale religiøse og kriminelle bander, spreder sig dermed ind i stadig flere af landets smukke, historiske bykerner.

Imens svenskerne flygter ud på landet.

“Vi udskifter befolkningen. Det kan man mene om, hvad man vil. Men det er fakta, som vi må forholde os til”, fortæller Jim Frölander, integrationsansvarlig i Filipstad.

Video: Sveriges tidligere borgerlige statsminister Frederich Reinfeldt tordner imod den danske grænsekontrol: