Sverige forlænger grænsekontrollen ved Øresund pga. høj terrortrussel. Den danske regering ser ingen behov

Sverige forlænger endnu en gang grænsekontrollen imod Danmark. Den svenske regering begrunder det med EUs manglende evne til at sikre de ydre grænser. Den danske regering afviser, at der er behov for grænsekontrol.

For nyligt meddelte Sveriges regering, at den forlænger grænsekontrollen imod bl.a. Danmark i yderligere tre måneder.

Statsminister Stefan Löfvens (S) regering begrunder beslutningen med, at der fortsat er en trussel imod Sveriges sikkerhed. Med den nye beslutning vil grænsekontrol indtil videre fortsætte til 11. maj i år.

“Sverige er en af en håndfuld lande, der fortsat har grænsekontrol på grund af manglende grænsekontrol ved Schengens ydre grænser,” fortæller indenrigsminister Mikael Damberg ifølge avisen Norra Skåne. Ifølge Sveriges sikkerhedstjeneste Säpo er terrortrusleniveauet fortsat høj.

Danmarks regeringen: Ingen behov

Sverige genindførte grænsekontrollen i 2015 med henvisning til, at bl.a. Øresundsforbindelsen kan udnyttes af terrorister.

Den danske regering har indtil videre afvist behov for grænsekontrol ved Øresund. Dette på trods af et stigende trusselsbillede fra Sverige som følge af voldsomt stigende kriminalitet og at en mangedobling af radikale religiøse på kun få år.

Der findes i Sverige 15.000 kriminelle bandemedlemmer, hvilket er over ti gange så mange som i Danmark.

1500 terrorister på fri fod

SÄPO advarede tilbage i 2017 om, at der går tusinder af radikale islamister frit rundt i Sverige. “Hvis vi skal sige det pænt, så har Sverige og store dele af Vesteuropa været naive”, sagde sikkerhedschef hos Sveriges efterretningstjeneste SÄPO Klas Friberg det i et nyligt interview til Sveriges Radio.

LÆS OGSÅ:  UHYGGELIGT! Sådan kan terroristerne kan vade lige ind

Den svenske ekspert i terrorisme, Magnus Ranstorp fra den svenske Forsvarshøjskole advarer om, at der alene i 2019 vil blive løsladt 1500 dømte terrorister i Europa.

Dansk Folkeparti har længe ønsket grænsekontrol imod Sverige, et ønske som Naser Khader (K) også tidligere har udtrykt støtte til.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)