Svindlere udgav sig for at være fra banken – snød ældre kvinde

En 84-årig kvinde fra Højbjerg blev mandag eftermiddag udsat for bedrageri af svindlere, der udgav sig for at være fra banken.

En mand ringede til hende og udgav sig for at være fra hendes bank, og han fortalte, at der var sket mistænkelige transaktioner på hendes kort. Derfor ville banken sende en medarbejder hen for at hente hendes dankort.

Manden lokkede hende til at udlevere sin kode til kortet og kort efter dukkede en mand op, som kvinden udleverede kortet til.

Senere på dagen opdagede kvinden, at der var hævet en del tusinde kroner på hendes konto, hvorefter hun anmeldte sagen til politiet.

 

Gode råd fra politiet

Østjyllands Politi har set flere sager med samme fremgangsmåde, hvor ældre mennesker bliver snydt af personer, der udgiver sig for at være fra banken eller lignende.

Du skal aldrig give koder, NemID- eller kreditkortoplysninger i telefonen. Er du i tvivl om, hvorvidt der er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat i banken.

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, hvorfor politiet også opfordrer børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde samt vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.