Site icon 24NYT

Syg arbejdsmoral i det offentlige koster kassen

Kommunalt ansatte på omsorgsområdet har markant højere sygefravær end deres kollegaer i det private. 450 mio. kr. om året kunne spares, hvis de kommunalt ansatte bragte deres antal af sygedage ned på niveau med varme hænder i det private. Hvis folketingspolitikerne for eksempel bevilger 450 mio. kr. til ældreområdet, vil man opfatte det som et markant løft, skriver Berlingske.

”Konkret var de kommunalt ansatte i gennemsnit syge 2,5 dage mere i 2020, end man var det i det private. En undersøgelse fra 2020 viste, at sosu’er i kommunerne i gennemsnit meldte sig syge mere end 17 dage om året, altså over tre arbejdsuger.

Og i 15 af landets kommuner havde sosu’erne i gennemsnit så meget sygefravær, at det svarede til, at en måneds arbejde gik tabt i sygesengene.

Det høje sygefravær skyldes kulturen på arbejdspladserne. Man får meget længere snor som kommunalt ansat end i private virksomheder, når man har udfordringer eller problemer. Derudover vil man nok være mindre bekymret for at blive fyret på grund af sygdom i den offentlige sektor end i den private”.

24NYT: Det høje sygefravær i det offentlige sker på trods af en årelang indsats for at nedbringe det, men det er en håbløs kamp, fordi det protestantiske danske pligtsamfund, der fremmede hårdt og omhyggeligt arbejde som en dyd, er afløst af en gennemsocialiseret velfærdsstat med syg arbejdsmoral, syg arbejdskultur og et sygt forhold til andre menneskers penge. Det kan du læse mere om her.

Exit mobile version