Syrerne får afslag på ophold men bliver i Danmark permanent

Nu får en ny gruppe syrere afslag på ophold i Danmark, oplyser Berlingske, idet også personer med midlertidig opholdstilladelse efter udlændingelovens paragraf 7.2 får endeligt afslag på forlængelse.

Berlingske fortsætter med at bringe artikler, som kan forlede mange til at tro, at når de syriske migranter får afslag på ophold i Danmark, er det ensbetydende med, at de vil rejse hjem.

Men det er kun halvsandhed og dermed fake news, idet Berlingske undlader at sætte nyheden om, at flere syrere har fået afslag på ophold i Danmark, i en bredere kontekst.

Virkeligheden er, at det kun har symbolsk værdi og ingen effekt, at regeringen inddrager opholdstilladelserne for de herboende syrere.

Regeringen vil nemlig ikke hjemsende syrere uden opholdstilladelse med tvang, hvis de ikke frivilligt rejser til Syrien. Det skyldes, at man ikke vil samarbejde med Syriens præsident, Bashar al-Assad.

Og faktisk viser det sig, at en relativt stor andel af de udsatte syrere fra hovedstaden Damaskus ender med at få et bedre beskyttelsesgrundlag, når udlændingemyndighederne behandler deres sag på ny, og at endnu flere syrere får dermed lov til at blive i Danmark.

39 syrere har siden juni 2019 fået besked fra Flygtningenævnet om at forlade Danmark, men kun én er rejst hjem.

Og derfor ændrer det intet i det store billede, at flere syrere mister opholdstilladelsen i Danmark. De bliver alligevel i Danmark permanent.

Regeringen har i øvrigt selv indrømmet, at de såkaldte “stramninger” som f.eks. inddragelse af opholdstilladelser for syrerne kun handler om at sende et signal for at afskrække potentielle asylansøgere fra at søge asyl i Danmark.

André Rossmann

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)