Syv indvandrere truer med kniv

Fyns Politi oplyser næsten aldrig signalement på gerningsmænd til vold og røverier. Det har 24NYT påtalt over for Fyns Politi adskillige gange. Når Fyns Politi en meget sjældent gang vælger at inkludere signalement, er det næsten altid i de tilfælde, hvor en person med dansk udseende er gerningsmand.

De sidste uger har Fyns Politi dog valgt oftere at inkludere signalementer, når de udsender uddrag fra døgnrapporten til pressen.

Og i dag kunne man så læse nedenstående, som altså inkluderer udenlandske gerningsmænd til. Bemærk, at vi intet for at vide om de nærmere omstændigheder om episoden. Et forhold, der er meget typisk hos Fyns Politi.

Når 24NYT henvender sig til Fyns Politi – og det har vi gjort et utal af gange – og spørger til grunden til at man ikke inkluderer flere oplysninger, så lyder svaret hver gang, at pressen må ringe til Fyns Politi, som for pressen har telefontid en time dagligt. Det har 24NYT ofte forsøgt, men det ender tit med, at den pågældende politimedarbejder intet kan bidrage med, eller at vi møder telefoner, der ringer optaget.

Hvorfor Fyns Politi – i modsætning til alle andre politikredse i landet – ikke af sig selv inkluderer mest mulig info, herunder signalement af gerningsmænd, er det aldrig lykkedes os at få svar på.

Men Fyns Politi skriver altså følgende i dag:

LÆS OGSÅ:  INDVANDRERVOLD: Ung mand udsat for røveri – 14-årig og 15-årig irakere anholdt

 

“Vold

5240 Odense NØ – Åsumvej
Anmeldt: 12/04/2021 21:47
Sket: 12/04/2021 21:47

3 x forurettede pådrog sig ingen skader af betydelig karakter. Kniv brugt til at true med. 5-7 gerningsmænd med anden etnisk baggrund. Signalement gerningsmænd: A: Dreng, 14-16 år, Mørk i huden, mellemøstlig udseende, ca. 170 cm høj, hvid hættetrøje, sort jakke, kraftig i bygning. B: Dreng, 14-16 år, mørk i huden, mellemøstlig udseende, ca. 155-160 cm høj, hvid kasket, sort vest, hvid hættetrøje. C: Dreng, 14-16 år, mørk i huden, mellemøstlig udseende, ca. 170 cm høj, sort jakke, jeans bukser, bar intet mundbind i bussen, sort hår. D: Dreng, 14-16 år, mørk i huden, afrikansk af udseende.”