Syv mistænkte i skudsager i Køge fremstilles i grundlovsforhør

Syv mænd fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som mistænkte for roller i skudsagerne i Køge i januar måned.

Midt- og Vestsjællands Politi er nu i den afsluttende fase af den anholdelses- og ransagningsaktion, der blev indledt torsdag morgen i Køge-området, og som var rettet mod mistænkte i skudsager, der fandt sted i Køge i slutningen af januar 2020.
Anholdelsesaktionen medførte anholdelse af 10 mænd og én kvinde i alderen 19 – 49 år og med tilknytning til Køge-området. Anholdelserne skete både på de mistænktes bopæle eller opholdssteder, medens andre mistænkte blev anholdt i forskellige arrresthuse og fængsler, hvor de befandt sig i forvejen som frihedsberøvede af andre årsager.

Kl. 11.00 vil syv mænd i alderen 19-40 år blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med krav fra anklagemyndigheden om varetægtsfængsling. Retsmødet vil fra anklagemyndighedens side blive begæret afholdt for lukkede døre.

– Vi har siden de to skudepisoder i Køge efterforsket intensivt for at finde ud af, hvem der konkret kan mistænkes for at have en rolle i skudepisoderne, udtaler vicepolitiinspektør Jacob Olsen, der leder efterforskningen.

De resterende anholdte og deres roller vil efter afhøringerne blive vurderet af politiet og anklagemyndigheden til afgørelse af, hvorvidt de skal fremstilles i grundlovsforhør eller løslades.

Tryghedsskabende tilstedeværelse i Ellemarken

Personale fra lokalpolitiet vil i dag i tidsrummet kl. 12.00 – 16.00 være til stede ved supermarkedet Meny, Gymnasievej, Køge, som en tryghedsskabende indsats i området. Politiet vil gerne tale med borgere og beboere, hvis der måtte være emner af utryghedsskabende karakter, som de ønsker at drøfte med politiet. Også tip eller oplysninger i anledning af skudsagerne i Køge hører politiet gerne om.

LÆS OGSÅ:  To mænd skudt – alvorligt sårede