Tænk over hvor du sætter dit kryds

Et folketingsvalg i Danmark er ikke andet end underholdning. Politiske diskussioner handler mere om personfnidder og spin end politisk substans. Det skal ligne en blodig magtkamp om tilsyneladende reelle valg, men det har ingen værdi ud over selve underholdningsværdien.

Da der ikke er forskel på de gamle, udbrændte partier, har man i Danmark ikke mulighed for alternative løsninger på samfundets problemer. Det kommende folketingsvalg vil derfor handle om, hvilke politikere, der er bedst til at forklare vælgerne, hvorfor de ikke har noget reelt valg.

I valgkampen har de gamle partier søgt mod midten, klumpet sig sammen og ment stort set det samme for at kunne tiltrække de samme stemmer. Det har været en forudsigelig valgkamp, hvor små nuanceforskelle er blevet blæst op som afgrundsdybe, mens store væsentlige spørgsmål som voksende velstandstab, faldende velfærd og behovet for vækstfremmende reformer er blevet skubbet i baggrunden.

Der er brugt masser af tid og energi på blodige diskussioner om de minimale økonomiske muligheder for at bruge lidt flere penge på den offentlige sektor. Der er foreslået beslutninger om forhold, der først skal gøre sig gældende længe efter valget, når alt er glemt og andre dagsordener er kommet i søgelyset.

Tomme velfærdsløfter og massive overbud om alt mellem himmel og jord har været de gamle partiers hurtige og lette politiske svar på strukturelle problemer, mens det har skortet på ægte lederskab og handlekraft.

Uanset hvilket gammelt parti, du stemmer på, får du mere af den samme grå leverpostej: mere indvandring, mere migration, mere integration, mere islamisering, mere EU, mere socialistisk planøkonomi med faldende velstand, stadig ringere velfærd og mere grøn omstilling, der gør danskerne fattigere.

Vil du ikke længere finde dig i, at de gamle partier bortforklarer dine legitime bekymringer med populisme og nedgør både dig og dine værdier, er det på tide at prøve noget nyt og stemme på partier, der er kommet frem i et oprør mod eliten og den slappe danske udlændingepolitik.

På udlændingeområdet flyttes pælene for, hvad man kan og ikke kan gøre politisk, konstant. F.eks. synes forslagene om at lukke grænsen for asylansøgere og suspendere flygtningekonventionen i en tidsbegrænset periode i dag at være urealistiske. Det er dog ikke utænkeligt, at de en dag bliver en realitet.

Der er jo masser af ting, der er sagt i tidens løb, hvor vi har fået at vide, at de har ingen gang på jord. Men en dag er alle mennesker pludselig enige. Alting har jo en begyndelse.

Tænk derfor over, hvor du sætter dit kryds den 5. juni.

André Rossmann

OBS: Læs og del gerne lederen fra din Facebook-profil, fordi Danmarks Radio har fået Facebook til at lukke 24NYT’s profil.