Talte ikke dansk – slog 88-årig mand i hovedet, mens han “sov”

Politiet efterlyser gerningsmænd til hjemmerøveri på Viggo Eriksensvej, Sjællands Odde

Politiet modtog fredag 160218 kl. 0907 en anmeldelse om et tyveri og vold i forbindelse med en hændelse på nævnte adresse. Efter politiets nærmere undersøgelser af sagen, er det nu klarlagt, at der tale om et røveri i hjemmet mod en 88-årig mand, der bor alene på stedet.

Den 88-årige har forklaret til politiet, at formentlig to personer var inde på adressen på et tidspunkt mellem torsdag aften og fredag morgen. Den 88-årige lod som om, at han sov, da gerningsmændene var inde på stedet, men de tog fat i ham og slog ham på benene og også i hovedet.

Det var ikke muligt for forurettede at tilkalde hjælp efter overfaldet, da telefonen tilsyneladende ikke virkede.

Det var forurettedes opfattelse, at gerningsmændene ikke talte dansk.

Ved røveriet blev stjålet hvalrostænder og narhvalstænder, og fra et våbenskab er fjernet et antal våben.

Gerningsstedet ligger for enden af en blind vej ved Sejerøbugten i et sommerhusområde.

Politiet har arbejdet med sagen hen over weekenden. Der er lavet gerningsstedsundersøgelse, og der er efterforsket meget bredt for at få klarhed over sagen.

Forurettede er indlagt på sygehus som følge af de skader, han pådrog sig ved røveriet. Politiet har ikke oplysninger om mandens tilstand i øjeblikket.

Politiet er interesseret i alle oplysninger, der kan medvirke til sagens opklaring. Derfor vil vi gerne have henvendelser fra vidner eller andre, der har oplysninger om sagen på den ene eller anden måde. Ring til politiet på 114.