Teenagere bag bevæbnet røveri

Nørupvej, Regstrup – Holbæk

Kl. 08.29 torsdag anmeldte personalet i supermarkedet Dagli’ Brugsen, at en mand netop havde truet kasseekspedienten med en pistollignende genstand til at udlevere kassebeholdning. Med en mindre kontantbeløb som udbytte flygtede røveren efterfølgende fra stedet til fods. Flere patruljer blev sendt til området for at lede efter røveren, som politiet kunne se på forretningens overvågningsfotos.

Ud fra disse fotos havde politiet ud fra lokalkendskabet til områdets unge og deres omgangskreds et meget godt bud på røverens identitet. Den mistænkte røver blev derfor opsøgt på en bekendts bopæl i Regstrup, hvor politiet kl. 09.00 kunne foretage anholdelse af tre personer på den pågældende adresse.

Der var tale om en 17-årig ung mand fra Regstrup, en 15-årig pige fra Holbæk og en 15-årig dreng fra Hellerup, som var i besiddelse af både det kontante røveriudbytte og den anvendte pistollignende genstand, som viste sig at være en hardball-pistol. Alle tre anholdte blev transporteret til en politistation, hvortil også de sociale myndigheder blev tilkaldt for at overvære afhøringen af de unge anholdte.

De blev alle tre sigtet for røveriet, men ud fra overvågningsfotos og signalementet på røveren kunne den 15-årige mistænkes for at være den person, der havde udført røveriet i supermarkedet. Den 15-årige blev derfor torsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk, hvor anklagemyndigheden ud over røveriet i Regstrup også sigtede ham for et røveri mod en person på Nygade i Holbæk den 15. december 2020, hvor han sammen med flere p.t. uidentificerede medgerningsmænd frarøvede en 15-årig dreng fra Holbæk en kasket og et samtidigt forsøg på at tage en taske fra ham. Retten bestemte, at den 15-årige skulle varetægtsfængsles, så politiet skulle efterfølgende transportere ham til en lukket institution for unge kriminelle. I forbindelse med transporten forsøgte den 15-årige at flygte fra politiet, som dog hurtigt fik ham løbet op, fordi han var iført håndjern.

LÆS OGSÅ:  VIDEO - Politiet beder om hjælp: Kan du genkende denne bevæbnede røver?

Flugtforsøget medførte så straks yderligere en sigtelse for overtrædelse af straffeloven for at flygte fra politiet som frihedsberøvet. Herefter lykkedes det politiet at få bragt den 15-årige frem til sin institution, hvor han skal være frihedsberøvet foreløbigt frem til den 12. januar 2021. De to øvrige anholdte blev løsladt uden fremstilling i grundlovsforhør, men de er fortsat sigtede i røverisagen.