Tesfayes spil for galleriet

I sin Facebook-kommentar til de muslimske overgreb på danske skolepiger i området omkring Fløng Skole skrev udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), at det er ”så hamrende vigtigt, at det ikke bliver pigerne, der må blive hjemme. De skal ikke have indskrænket deres frihed på sommeraftener. Det må være disse klamme mænd, der skal jagtes ned. Og bag lås og slå, hvis de begår voldtægt og overgreb. Og sendes ud af landet på røv og albuer, hvis de er udlændinge”.

24NYT: Tesfayes skuespil skal overbevise godtroende danskere om, at S fører en håndfast og stram asyl- og udlændingepolitik og passer godt på os. Når Tesfaye fører sig frem som barsk i medierne, er der ikke tale om andet end ren og skær taktik beregnet på at lokke vælgerne væk fra DF og Nye Borgerlige.

Virkeligheden er, at 1.088 asylansøgere opholdt sig pr. den 2. juni 2020 i Danmark, selv om deres asylsag er endeligt afgjort og afvist. De er her uden opholdsgrundlag, men udrejser ikke frivilligt. Mere end halvdelen kom fra lande, hvortil Danmark ikke umiddelbart kan tvangshjemsende dem.

Skiftende regeringer har i årevis forsøgt at løse problemet med hjemsendelser. Tiltagene har været mange, men antallet af afviste asylsøgere i udsendelsesposition har været ret konstant. Eksempelvis var der i juni 2019 1.154, og i juni 2017 var tallet 1.004. Der er intet der tyder på, at det bliver anderledes under socialdemokratisk regering.

I forbindelse med det famøse paradigmeskifte har Venstre og DF aldrig oplyst, hvor mange flere migranter der ville blive hjemsendt, eller hvor mange opholdstilladelser der bliver inddraget eller nægtet forlænget.

I 2018 har Danmark f.eks. kun hjemsendt 576 asylansøgere. I praksis er det næsten umuligt for danske myndigheder at sende migranter hjem, enten fordi det er i strid med internationale konventioner eller fordi Danmark mangler hjemsendelsesaftaler med konkrete lande.

Bundlinjen er, at til trods for den barske snak vil Tesfaye aldrig udfordre de indgåede internationale konventioner, FN, EU-systemet og Merkel. Han vil ikke indføre et asylstop, så økonomiske migranter, der krydser flere sikre lande, inden de når frem til den danske grænse, kan forhindres i at ansøge om asyl i Danmark. Og han vil heller ikke stoppe overførselsindkomster til muslimske indvandrere for at tvinge dem til at forsørge sig selv.