Til den tid vil Dan Jørgensen være over alle bjerge

I de seneste årtier er der gennemført reformer i et tempo og med et omfang, som aldrig før er set i Danmark. Og ofte er det desværre gået galt, hvis man måler på, hvad der var intentionen med dem, skriver Bent Winther i Berlingske:

”Der er bl.a. gennemført en skilsmissereform, folkeskolereformen, kommunalreformen, fremdriftsreformen på de videregående uddannelser og nu er man i gang med grøn omstilling.

De der stod bag fiaskoerne – bl.a. Thorning, Antorini, Corydon, Lars Løkke og Mai Mercado – har enten forladt dansk politik eller gået videre til andre poster.

Lige nu er regeringen og Folketinget i gang med nye, store reformer, der skal omstille det danske samfund til at være fossilfrit.

Om nogle år vil evalueringer af reformerne med en vis sandsynlighed vise, at de enten ikke virkede – eller var spild af penge, fordi udviklingen kom af sig selv, eller at de havde nogle negative sideeffekter, som ingen havde tænkt på. Og ja, til den tid vil klimaminister Dan Jørgensen være over alle bjerge”.