Tinder har revolutioneret danskernes kærlighedsliv

 

(Unsplash)

 

Mange af danskernes kærlighedsliv starter i dag online på de mange sider og apps. Datingsider har faktisk eksisteret i mange år, men Tinder revolutionerede for alvor markedet og åbnede for en helt ny verden af apps og swipes. 

Kender du også et kærestepar (eller fem), der har mødt hinanden på en dating-app? Eller har du måske været til et såkaldt Tinder-bryllup? Så er du langt fra et særtilfælde, for nu til dags er det nemlig helt almindeligt, at vi møder vores romantiske partnere online. Det er en tendens, der virkelig fik vinger at flyve på efter Tinders ankomst til markedet tilbage i 2012.

Der er et før og efter 2012

Det er mere end et årti siden, at Tinder kom til verden og tog den med storm. Nærmere bestemt dukkede den populære app op i det amerikanske universitetsmiljø i 2012. Her var “spillet” med de mange mulige matches, der lå stablet som digitale spillekort, til stor morskab og underholdning. Og siden da spredte det lille flammelogo sig som en steppebrand til store dele af verden, ikke mindst Danmark.

Tinder blev startskuddet til en lang række af lignende apps, der henvendte sig til forskellige målgrupper og nicher. Til trods for at der eksisterede online datingsider forinden, blev 2012 således året, der revolutionerede vores forhold til aktiviteten. Det er på den anden side af dette skel, at online dating er blevet en helt almindelig, og socialt acceptabel, måde at møde hinanden på.

Slut med dæknavne og profiler uden billeder

I årene før 2012 eksisterede online dating som en mulighed, men der fulgte en del tabuisering med i pakken. Det var ikke unormalt, at man gjorde brug af et dæknavn, og at man undlod at vise et billede af sig selv. 

Det var heller ikke ualmindeligt, at man online-datede i det skjulte og holdt det mere eller mindre hemmeligt for omverdenen – og at man opfandt historier om, hvordan man havde mødt hinanden i “den virkelige verden”. Sådan er det langt fra i dag, hvor billeder, navne og efternavne flyver rundt i det digitale univers, og hvor online dating figurerer som et samtaleemne i det daglige.

Uskyldige som frække dates er ude i det åbne

I vores moderne tidsalder er der ikke megen grund til at hemmeligholde dine aktiviteter på online datingsider og -apps. Med de mange apps indtog på markedet er det nemlig blevet ret så aftabuiseret at finde kærlighed og sjove oplevelser her.

Det er ikke kun de uskyldige, men også de frække dates, der er ude i det åbne. Således er det ikke ualmindeligt, at man gør opmærksom på, at man bare er på udkig efter noget uforpligtende. På den måde er der i dag mange andre muligheder for at få tilfredsstillet sit fysiske behov end thai massage escort – selvom det selvfølgelig også er en mulighed.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)