Tip om mand med våben

Holbæk

Kl. 10.10 torsdag modtog politiet et tip om, at en 17-årig ung mand fra Holbæk måske var i besiddelse af noget, der kunne minde om et skydevåben.

Efter nøje vurdering af de modtagne oplysninger besluttede politiet at foretage en målrettet indsats under de fornødne sikkerhedsmæssige foranstaltninger for at finde den 17-årige for at få af- eller bekræftet oplysningerne i tippet.

Politiet ledte efter ham flere forskellige steder i Holbæk på de steder, hvor han bor, færdes eller holdt til, men politiet kunne umiddelbart ikke finde ham. Kort før kl. 12.00 lykkedes det dog en patrulje uden dramatik at anholde den 17-årige, da han kom gående ad Peder Billesvej i Holbæk.

Den 17-årige var ikke i besiddelse af noget, det kunne minde om et skydevåben, så politiet foretog efterfølgende ransagning af relevante steder i et forsøg på at finde effekter, der kunne være omfattet af våbenlovgivningen. Politiet fandt intet ulovligt i forbindelse med ransagningerne, så den 17-årige endte med blot at blive sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, da han ved anholdelsen var i besiddelse af en joint.

Den 17-årige blev løsladt kl. 13.42 efter afhøring til sagen om den ulovlige besiddelse af jointen, og han vil senere høre nærmere fra politiet i den anledning. Den 17-åriges forældre blev underrettet om politiaktionen i anledning af mistanken mod ham og om hans besiddelse af jointen.