Tips til at koble af fra teknologi under ferien

Det kan være svært at koble fra, når mobil og computer konstant bipper og vibrerer. Her er nogle råd til at komme offline.

Ferien er over os, og det er tid til at slappe af og lade batterierne op. Det kan dog være lettere sagt end gjort, når vores teknologiske dimser konstant kræver opmærksomhed.

Netkablet.dk har samlet en række praktiske tips, der kan hjælpe til at minimere antallet af notifikationer, og gøre det lettere at få koblet helt fra under ferien.

1) Efterlad computeren derhjemme

Prøv så vidt muligt at efterlade computeren derhjemme, så du ikke fristes til at tjekke arbejds-emails, nyheder, sociale medier osv. Computeren bliver let en tidssluger, som løbende fylder hovedet med en stor mængde informationer.

LÆS OGSÅ:  Uheldig i lufthavnen? Her er 6 tips der sikrer familien en bedre flyrejse

Pak evt. nogle ekstra SD-kort i tasken, så du ikke behøver computeren for at tømme kameraet undervejs.

2) Fjern adgang til arbejds-emails fra telefonen

Sørg også for at fjerne din adgang til arbejds-mailen på mobilen, så du ikke fristes til at tjekke indbakken under ferien.

Har du et job, som ikke tillader dig at koble helt fra e-mailen, kan du overveje et feriesvar, som beder folk sende en SMS, hvis de ikke kan vente til du er tilbage fra ferie.

3) Deaktiver notifikationer fra sociale medier

Sørg for at deaktivere notifikationer fra Facebook, Instagram, Snapchat, Messenger osv. så mobilen ikke bipper og larmer, hver gang dine venner og familie opdaterer med fotos og beskeder.

LÆS OGSÅ:  Den næste generation af Opel Corsa bringer avanceret teknologi til klassen af små biler

Sådan deaktiveres notifikationerne:

Android:
Tryk og hold inde på notifikationen. Derefter vælg “Flere indstillinger” og fjern fluebenet.

IPhone:
Gå til “indstillinger”, vælg Facebook appen, vælg “indstillinger”, vælg “notifikationer” og fjern fluebenet ved “tillad notifikation”.

4) Ændr baggrundsbilledet til feriestemning

Ved at ændre mobilens baggrundsbillede til et afslappet feriefoto, minder du dig selv om at du er på ferie, hver gang du hiver mobilen frem.

Det kan gøre det lettere, at huske intentionen om at lade mobilen ligge, og i stedet være nærværende i øjeblikket.
5) Samme regler for hele familien

Det vigtigste er, at du laver dine egne “regler”, som giver mening for dig.

Er du på ferie med familien, kan det desuden være en god ide, at aftale nogle fælles spilleregler for brug af mobil, tablets og computere. På den måde kan I hjælpe hinanden til at huske jeres aftaler.

LÆS OGSÅ:  Sådan holder vi ferie i Danmark

Kilde: Netkablet.dk

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb