To drenge på 16 og 17 år varetægtsfængslet i surrogat på en sikret institution

To drenge på 16 og 17 år fra Kalundborg blev i formiddag i et grundlovsforhør i Retten i Holbæk varetægtsfængslet i surrogat på en sikret institution for unge frem til den 19. december 2017.

De to mistænkte, der tidligere er straffet for vold, blev i retsmødet sigtet for flere tilfælde af vold, grov vold, trusler på livet, ulovlig tvang samt for forsøg på efterfølgende røveri mod et af ofrene, der alle er jævnaldrende unge fra Kalundborg.

Forholdene er blevet begået i perioden fra 30. august til 11. november 2017, og af sagerne fremgår det, at et offer er blevet overfaldet ikke mindre end tre gange samt i forbindelse med et af overfaldene at være blevet truet til at hæve penge fra en hæveautomat til gerningsmændene.

  • Vi har oplevet en vis forsinkelse på anmeldelser i del af sagerne, der er anmeldt nogen tid efter gerningstidspunktet. Det er med til at besværliggøre politiets efterforskning, når politiet skal forsøge at klarlægge, hvad der er sket i sagerne, og når politiet eventuelt skal sikre beviser, udtaler politikommissær Richard W. Olsen, efterforskningsafdelingen hos lokalpolitiet i Holbæk.

Anklagerfuldmægtig Mick Villadsen-Tjell var mødt for anklagemyndigheden i grundlovsforhøret i Retten i Holbæk.

  • Helt generelt er det i straffesager vigtigt, at ofre og vidner går til politiet med den viden, som man ligger inde med i en straffesag. Det har også en stor betydning i forhold til et grundlovsforhør, at sagerne er så belyste som overhovedet muligt på dette tidspunkt i en efterforskning, udtaler anklagerfuldmægtig Mick Villadsen-Tjell.

Grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre, hvorfor politiet og anklagemyndigheden ikke kan oplyse yderligere detaljer i sagerne.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb