To mænd idømt flere års fængsel i omfattende narkosag

To mænd har som de første fået dom i en sag om organiseret handel med flere hundrede kilo amfetamin.

Begge mænd agerede som aftagere af amfetamin for et større narkonetværk og blev dømt for at have modtaget amfetamin med henblik på videresalg.

Tidliger epå ugen blev en 52-årig mand fra Hobro-området idømt fem års ubetinget fængsel ved Retten i Aalborg, for i sommers af to omgange at have fået overdraget ca. tre kilo amfetamin. Den anden gang, den 14. juli, fulgte betjente fra Særlig Efterforskning Vest med, og han blev anholdt på sin bopæl med knap to kilo amfetamin, 124 gram hash og 12.200 kroner i kontanter. Dagen efter blev han varetægtsfængslet i et lukket grundlovsforhør.

Onsdag lød dommen på to år og ni måneders ubetinget fængsel ved Retten i Aarhus, da en 36-årig mand fra Vejle stod tiltalt i retten for sin rolle i netværket. Han blev kendt skyldig i den 26. maj 2020 at have modtaget to kilo amfetamin.

 

Da politiet den 18. august 2020 ransagede hans lejlighed, lå lidt over halvdelen af amfetaminen stadig i hans hjem. Han blev efterfølgende varetægtsfængslet i et lukket grundlovsforhør.

 

Flere anholdte – også bagmænd

Samme dag, som den 36-årige fik besøg af politiet, blev 11 andre personer i narkonetværket anholdt i en aktion koordineret af Særlig Efterforskning Vest. Anholdelserne fandt sted flere steder i Jylland og på Sjælland. Alle de anholdte har, efter politiets opfattelse, haft en rolle i aftagerleddet.

To mænd og en kvinde, som blev anholdt i juli 2020 er, efter politiets opfattelse, bagmænd til den omfattende handel med amfetamin. Ved anholdelsen af de tre personer beslaglagde politiet flere hundrede kilo amfetamin, som de tre personer, efter politiets opfattelse, har produceret for efterfølgende at sælge det videre til en lang række aftagere.

”Dommene til de to mænd viser, hvor alvorligt retten ser på organiseret handel med hård narkotika. Man risikerer altså ganske lange fængselsstraffe for at være en del af et sådant narkonetværk, uanset at man har en mindre rolle. Jeg er særligt tilfreds med, at de to mænd nu er dømt i sagen få måneder efter de blev anholdt, ” siger anklager Jacob Gents.

Begge mænd erkendte sig skyldige og modtog dommene. De blev begge fortsat varetægtsfængslet efter domsafsigelsen.