To mænd mistænkes for omfattende bedrageri ved private nethandler

To mænd fremstilles i et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde fredag som mistænkte i sager om bedrageri i forbindelse med privat netsamhandel med købere, der ikke fik de varer, som køberne betalte for.

Retten i Roskilde

En 26-årig mand fra Roskilde og en 29-årig mand fra Bornholm fremstilles i dag fredag i et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som mistænkte i foreløbig 24 sager om bedrageri for et samlet beløb på ca. 24.000 kr. Bedragerierne er sket i forbindelse med private handler på internetbaserede handelsfora.

Anklagemyndigheden vil i forbindelse med grundlovsforhøret begære de to mænd varetægtsfængslet, så de ikke begår nye forhold, ligesom politiet vil undersøge yderligere anmeldelser, hvor de to mænd mistænkes for samme fremgangsmåde over for andre interesserede købere.

– De to mænd har med attraktive priser på varer til salg på diverse handelsfora fået skabt kontakt til interesserende køber, der har stolet på, at de rent faktisk indgik en handel med sælgeren, udtaler politikommissær Martin Eise Eriksen som leder af efterforskningen i økonomiske sager.

De mistænkte har via internetbaserede handelsfora sat varer som f.eks. dyre mobiltelefoner, elektronik, spilkonsoller og billetter til salg, og køberne havde efter bankoverførsler af købesummen eller betaling via MobilePay en forventning om at modtage den købte vare. Køberne modtog aldrig den købte vare og har efterfølgende indgivet en anmeldelse om bedrageriet.

Politiets landsdækkende center mod IT-relateret økonomisk kriminalitet (LCIK) havde indledningsvist samlet alle anmeldelserne om denne form for bedrageri fra hele landet, hvor de to mænd kunne mistænkes for at have en rolle.

LÆS OGSÅ:  To sigtet i sag om bedragerier mod enker og handicappede kvinder

Midt- og Vestsjællands Politi overtog efterfølgende den konkrete efterforskning i foreløbig 24 sager med mistanke mod de to mænd, inden de blev anholdt og sigtet for bedragerierne.

– De to mistænkte har udnyttet købernes ønske om at gøre en god handel, men når prisen er lidt for god på en vare, bør en køber være meget forsigtig med at indgå en handel og sikre sig, at varen reelt er til salg, fortsætter politikommissæren.

De to mænd er indledningsvist sigtet i 24 sager, men de mistænkes i op mod 150 sager yderligere.

Politiet opfordrer købere til at sikre sig i private handler på internetbaserede handelsfora ved f.eks. at mødes med sælger, så varen kan tages i øjesyn inden køb. Ved køb kan en køber ved betaling via f.eks. MobilePay sikre sig, at sælgeren er identisk med den person, der har varen til salg. Sikkerheden ved private samhandler højnes også, hvis sælgeren har valideret sin identitet på det internetbaserende handelssted, hvor varer udbydes til salg mellem private.