To mænd varetægtsfængslet

To af de tre unge mænd – der tirsdag aften kl. 23.12 blev anholdt og sigtet for blandt andet røveri, hærværk og for overtrædelse af våbenloven – blev i dag ved et grundlovsforhør varetægtsfængslet i Retten i Aalborg i fire uger.

De tre mænd blev anholdt i forbindelse med en færdselskontrol på Øster Uttrupvej i Aalborg, hvor man fandt både totenschlæger og kniv i deres bil.

Bilen, som de tre personer blev anholdt i, blev hurtigt kædet sammen med et hærværksforhold, hvor der var set både totenschlæger og kniv, og som var forøvet kort forinden. Ved dette forhold begik de hærværk mod en personbil efter en kort meningsudveksling med et ungt par. Parret sad inde i deres bil, da ruderne blev knust med slag fra bl.a. totenschlæger, hvorefter de tre mænd kørte fra stedet.

Den yderligere efterforskning viste, at den ene af de tre formodede gerningsmænd blev fundet i besiddelse af en mobiltelefon, som var blevet frarøvet en mand i Vestbjerg mindre end to timer tidligere. Ved denne lejlighed var den forurettede mand blevet tildelt flere slag med en totenschlæger.

De tre unge mænd blev sigtet for flere forhold, herunder hærværk, overtrædelse af våbenloven, overtrædelse af knivloven og for røveri.

De to varetægtsfængslede, en 17- og 18-årig mand, nægter, og de kærede begge kendelsen om fængsling til landsretten.

Nordjyllands Politi opretholder sigtelsen mod den tredje løsladte, en 18-årig mand.