To Østerbro-atleter klar til EM

To atleter fra Sparta Atletik er klar til at repræsentere Danmark ved de kommende indendørs europamesterskaber i atletik.

I dagene den 1-3 marts afholdes der indendørs EM i atletik i Glasgow, og i alt seks danskere er kvalificeret. To af dem stiller til dagligt op for den lokale Østerbro klub Sparta Atletik. Den ene af dem, 1500 meter løberen Nick Rostgaard, kvalificerede sig i 11. time, da han ved et stævne i Beograd klarede kravet aftenen før deadline.

“Jeg vidste, at formen var til det, så det er bare dejligt, at det lykkedes i sidste øjeblik. Det betyder alt for mig, at jeg har klaret EM-kravet. Det viser, at jeg kan klare mig i Europa, og på den måder giver jeg noget tilbage til klubben, som tror på mig,” siger Nick Rostgaard, der klarede kravet i ny personlig rekord 3,43.48 minutter.

Nick Rostgaard får følgeskab af klubkammeraten Festus Asante, når det går løs i Glasgow. 60 meter løberen klarede kravet tilbage i januar, og han har derfor haft god tid til at forberede sig til europamesterskaberne. Tid som Nick Rostgaard godt kunne have brugt.

“Jeg ville da ønske, at jeg havde lidt mere tid, men det ændrer ikke på, at jeg er 100% klar, og målsætningen er at nå finalen,” siger Nick Rostgaard.

For Festus Asante er målsæltningen også klar.

“Jeg vil gerne sætte en ny personlig rekord og nå til semifinalen, og så må vi se, hvad der sker derfra,” siger han.

EM i indendørs atletik kan følges på DR3, og Nick Rostgaard skal i aktion allerede den 1. marts klokken cirka 11.55, mens Festus Asante løber første gang dagen efter cirka klokken 10.30.