To unge tæsket med jernvåben og økse

Tre mænd på 20, 24 og 26 år fremstilles i dag i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som sigtede for grov vold mod en 18-årig mand fra Nykøbing Sj., da han kl. ca. 00.50 ved sin bopæl blev overfaldet af flere maskerede mænd, som blandt andet tildelte ham slag med en totenschlæger.

Den 20-årige vil tillige blive sigtet for forsøg på manddrab, der blev begået søndag den 7. oktober 2018 ca. kl. 17.40 ved at have overfaldet en 18-årig mand fra Holbæk med en økse, da den 18-årige sammen med to andre opholdt sig ved et busstoppested i Havevang, 4300 Holbæk.

De tre mænd blev kl. 02.45 natten til onsdag anholdt sammen med 10 andre mænd i et klubhus i Østerstræde, 4300 Holbæk, da efterforskningen førte politiet på sporet af gerningsmændenes mulige tilflugtssted.

Anklagemyndigheden vil i forbindelse med grundlovsforhøret begære dørlukning af hensyn til den fortsatte efterforskning i sagerne.

Midt- og Vestsjællands Politi har i løbet af onsdagen foretaget ransagning af klubhuset.

De 13 anholdte er alle blevet afhørt i anledning af nattens voldssag.

Efterforskningen har samlet set klarlagt, at der formentlig var mindst tre mænd til stede i forbindelse med overfaldet på den 18-årige. Derfor bliver tre af de anholdte fremstillet på det foreliggende grundlag. De øvrige anholdte løslades i eftermiddag, men er dog fortsat sigtet i sagen.