Opdateret kl. 11.43.
Dansk Folkepartis udlændinge- og værdiordfører Martin Henriksen er skuffet over statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) reaktion på optøjerne i København.
København er en etnisk krudttønde, som der ikke skulle andet til end et kast med en Koran for at antænde.
Det er konklusionen på weekendens optøjer, som opstod efter at lederen af partiet Stram Kurs Rasmus Paludan under hans demonstration søndag på Nørrebro kastede med en Koran.
Efterfølgende har politikerne stået i kø for at fordømme hændelserne. Men overraskende nok er det mest Rasmus Paludan, der får kritik.
Tager ikke afstand fra voldsmændene
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tog således på Twitter afstand til Rasmus Paludan, men ikke til voldsmændene.
“Tager kraftig afstand fra Paludans meningsløse provokationer, der ikke har andet formål end at så splid. Mød ham med argumenter – ikke med vold. Værn om demokratiet og ytringsfriheden. Lad ikke nedsættende handlinger rettet mod bestemte grupper i DK ødelægge vores sammenhold.”
Som det fremgår af statsministerens tweet, så er det Paludan – ikke voldsmændene – der ødelægger sammenholdet.
Forargelse i DF
Statsministerens tweet har skabt panderynker i Dansk Folkeparti, fortæller partiets udlændinge- og værdiordfører Martin Henriksen.
“Jeg har gået og tænkt over det, og jeg må sige at det undrer mig i den grad at statsministeren i forgårs som det første starter med at tage kraftig afstand fra Paludan. Han burde som Danmarks statsminister starte med at bakke op om politiet eller starte med at tage kraftig afstand fra den vold, der bl.a. var rettet mod politiet. Jeg er helt med på at man kan diskutere Paludans metoder, for han er ikke særlig elegant.”
Martin Henriksen frygter, at politikere undgår at kritisere gerningsmændene, fordi der er stemmer at hente:
“Jeg kan se, at Enhedslistens Pernille Skipper også har været ude med et tilsvarende budskab og bakker op om statsministerens udsagn. Jeg håber ikke, der er tale om kynisk stemmefiskeri fra Enhedslistens side. De står jo stærkt på Nørrebro i forvejen. Jeg synes ærlig talt at både Enhedslisten og statsministeren burde lægge en helt anden linje. Det her er kritisabelt”, siger Martin Henriksen.
Diagnose: Islam og muslimer
Ifølge Martin Henriksen er det ikke Rasmus Paludans religionskritik, der er årsagen til de voldsomme optøjer, hvor 23 blev anholdt, 60 biler blev brændt af og dele af danskernes hovedstad lignede en krigszone.
Ifølge DFeren er diagnosen religionen og at for mange af dens følgere er kommet til Danmark:
“Det vi ser på Nørrebro er et resultat af den ekstreme voldskultur, som eksisterer i islam og som gang på gang kommer til udtryk, når islam bliver kritiseret eller når muslimer på forskellig vis bliver presset. De reagerer med terror og vold.”
Ifølge Martin Henriksen er den eneste holdbare vej til et mindre voldeligt samfund, at begrænse eller helst stoppe muslimsk indvandring til Danmark, fortæller han til 24NYT.
Bekymret for friheden
Selvom Martin Henriksen synes at Rasmus Paludan opfører sig klodset, så skal han ifølge Dansk Folkeparti have lov at demonstrere – også på Nørrebro.
I Dansk Folkeparti har man med bekymring registreret politiske strømninger, der handler om at give efter for voldsmændene.
“Jeg har også noteret mig, at Socialdemokratiet har været ude og sige, at der er områder hvor Paludan ikke må demonstrere. Det er meget kortsigtet, og virker lidt panikagtigt. Det skal man passe på, for så vinder voldspsykopaterne,” siger Martin Henriksen.
Det vil også være helt uholdbart, hvis politiet permanent forbyder Rasmus Paludan at demonstrere bestemte steder, mener Martin Henriksen.
Politiet afbrød søndag Rasmus Paludan demonstration på Nørrebro. Det skete ifølge politiet af hensyn til den offentlige fred.
Terrorsympati?
Rasmus Paludan har udtrykt utilfredshed med, at det var ham og ikke uromagerne, som politiet bad fjerne sig fra Nørrebro.
Mindst to uromagere blev i forbindelse med optøjerne fotograferet med flag, der kan tyde på sympati med Islamisk Stat – se billederne hos Politiken og Berlingske.
En stor tværeuropæisk undersøgelse fra 2017 viste, at 55 procent af europæiske vælgere ønsker et fuldt stop for indvandring fra muslimske lande.
Tweet: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tager afstand fra Rasmus Paludan:
Tager kraftig afstand fra Paludans meningsløse provokationer, der ikke har andet formål end at så splid. Mød ham med argumenter – ikke med vold. Værn om demokratiet og ytringsfriheden. Lad ikke nedsættende handlinger rettet mod bestemte grupper i DK ødelægge vores sammenhold.
— Lars Løkke Rasmussen (@larsloekke) April 14, 2019