Topatleter vil svømme, cykle, løbe og ro penge ind til coronaforskning på Aarhus Universitet

Søskendeparret Line og Mads Brandt Pedersen, som er hhv. europamester i triatlon og verdensmester i kajak, vil samle penge ind til coronaforskningen på Aarhus Universitet ved at konkurrere mod hinanden.

Hvad gør topatleter, når sommerens mesterskaber er aflyst pga. coronakrisen, men formen alligevel skal holdes vedlige?

Europamester i triatlon Line Brandt Pedersen fra Silkeborg har udfordret sin bror, verdensmester i kajak, Mads Brandt Pedersen, i en dyst om at komme hurtigst fra Silkeborg til Randers – hun skal svømme, cykle og løbe, han skal ro i kajak. Dysten bliver på samme tid centrum for indsamling af penge til coronaforskningen på Aarhus Universitet.

”Da det ene mesterskab efter det andet blev aflyst, indså jeg, at jeg var nødt til at gøre noget andet for at motivere mig til at holde træningen ved lige. Samtidig vil jeg gerne støtte kampen mod corona. Herfra voksede ideen”, fortæller Line Brandt Pedersen om kampen mellem bror og søster, som nu er eskaleret til en sportsevent med livestreamning og indsamling d. 9. maj. Sportsarenaen er Gudenåens strækning mellem Silkeborg og Randers. I alt ca. 70 km.

Følg dysten på Facebook

Søskendeparret har valgt at gøre dysten til en begivenhed, som bliver offentlig tilgængelig på de sociale medier, for samtidig at skabe opmærksomhed om og støtte til coronaforskningen på Aarhus Universitet.

”Som alle andre er jeg påvirket af coronakrisen, og jeg har lyst til at hjælpe. Jeg gør det bedst ved at støtte dem, som konkret arbejder på at udvikle behandling”, siger Line Brandt Pedersen om initiativet. Hun har sammen med sin bror besluttet, at pengene som indsamles ved eventen skal doneres til virusforsker og professor Søren Riis Paludan og det coronavirus forskningsprogram, som kører på Institut på Biomedicin på Aarhus Universitet.

LÆS OGSÅ:  Ny forskning: Psykisk coronabelastning kan føre til politisk vold

Her arbejder forskere på højtryk med at udvikle en ny vaccine mod covid-19 og nye test- og behandlingsmuligheder til patienter, som rammes af coronavirus. Professor Søren Riis Paludan er berørt over atleternes udmelding.

”Det er fantastisk generøst af Line og Mads at stille sig selv til rådighed til fordel for forskningen. Vi har brug for alle midler og opbakning fra samfundet til skabe mere viden om coronavirus. Denne event oplever vi som et tillidsfuldt skulderklap til os på universitetet, og det er vi meget taknemmelige for”, siger Søren Riis Paludan.

Sådan foregår dysten

Eventen starter ved Andetovet i Silkeborg d. 9. maj kl. 10.00 og slutter ved Justesens plæne i Randers omkring kl. 14.45.

Mads ror i kajak fra Andetovet i Silkeborg til Justesens plæne i Randers.

Line svømmer fra Andetovet i Silkeborg til Resenbro, cykler herfra via Trækstien til Tange og løber ligeledes via Trækstien til Randers.

I alt forventes turen at tage 4,5 – 5 timer.

Her kan du følge med

Eventen livestreames og kan følges på Facebook: www.facebook.com/coronachallenge2020

2 speakere, Lasse Stengaard aka Tri-Oraklet og Rene Larsen, vil kommentere på livestream og interviewe gæster undervejs.

Her kan du donere

På Facebooksiden findes også et link til indsamlingsplatformen, hvor der samtidig er mulighed for at deltage i konkurrencen om lodtrækningspræmier fra bl.a. Fusion og Parajumpers.

Det er også muligt at donere direkte på GoFundMe.

LÆS OGSÅ:  Glædelig nyhed at coronaramte virksomheder kan udskyde skattebetaling uden renter og gebyrer

 

Fakta om atleterne:

Line Brandt Pedersen, 28 år, tidl. professionel fodboldspiller i USA, nu atlet i triatlon, duatlon og crossløb. Europamester i Ironman i AG25-29 samt Danmarksmester i halv Ironman blandt alle aldersgrupper. I 2019, debuterede som pro-duatlet ved EM og repræsenterede atletiklandsholdet i cross løb ved NM, EM og VM.

Mads Brandt Pedersen, 23 år, blev i 2019 kden første nogensinde til at blive dobbelt verdensmester og dobbelt europamester i maratonkajak (både U23 og Senior). Er nr. 1 på verdensranglisten og var nomineret til BT Guld ved årets store sportsgalla på DR.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)