Toppen af uforskammethed: Udlænding ville tage røven på 93-årig dame

To forsøg på tricktyveri
En 93-årig kvinde blev onsdag formiddag ved 9-tiden udsat for at forsøg på tricktyveri i sin bolig på Nordborggade i Aarhus. Det ringede på dørtelefonen, og da den 93-årige ventede på sin hjemmehjælper, lukkede hun vedkommende i opgangen.

Men da kvinden åbnede døren til lejligheden, stod der er ukendt kvinde, der skubbede den 93-årige ind i lejligheden og bad hende sætte sig. Kvinden gik lidt rundt i køkkenet og forlod herefter lejligheden igen – umiddelbart uden at tage noget med sig.

Signalementet af kvinden er meget sparsomt, men hun var formentlig fra Østeuropa og talte dansk med accent.

Lidt senere, ved 11-tiden, forsøgte tre personer at komme ind hos en 77-årig kvinde på Jyllands Allé i Aarhus – under påskud af at være fra kommunen. Kvinden nægtede dog at lukke dem ind, og på trods af at de var meget påtrængende, lykkedes det kvinden at få skubbet dem væk.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man altid sikrer sig ID på personer, der udgiver sig for at være fra kommunen, håndværkere eller andet, hvis man ikke kender vedkommende. Man skal ikke lukke personer ind i sit hjem, hvis man ikke kender dem.