Travl påske i vente for boligsalget

Tidligere har der været en tendens til, at salget af boliger ville falde en smule i den måned, hvor påsken lå. (Påskeugen falder enten i marts eller april).

Ganske enkelt, fordi danskerne var på påskeferie. Men sådan er det ikke længere. Nu bruges påsken til boligjagt, og i år vil påsken give ekstra travlhed for boligsalget. Det forudser Preben Merrild Angelo, adm. direktør hos RealMæglerne med over 100 ejendomsmæglerbutikker i Danmark.

Rekordsalg fortsætter ind i april

I år falder påskeugen i uge 13 (mandag den 29. marts til søndag den 4. april).

Forudsigelsen baserer Preben Merrild Angelo på salgsaktiviteterne i kæden i marts 2021, hvor boligsalget har sprængt alle rammer:

– Marts 2021 er suverænt den marts i RealMæglernes historie, hvor der er solgt flest boliger. Du finder ikke en marts, der kommer bare i nærheden af det, siger han.

Salget forventes at gå 83 procent frem i forhold til marts 2020. Den udvikling vil også fortsætte ind i april og påskeugen med.

Umættelig købelyst

Hos RealMæglerne tog påskesalget i 2016 et dyk, men siden har det ligget på et nogenlunde stabilt leje i forhold til index-100 (2016):

LÆS OGSÅ:  Udbuddet af sommerhuse falder til laveste niveau i 10 år

– Når vi kigger tilbage i statistikkerne, er det selvfølgelig primært villaer og rækkehuse, der er blevet solgt i påskeugerne. Lejligheder er der også blevet solgt lidt af, mens markedet for fritidsboliger har taget sig en puster. Men det vil der blive ændret på i påsken 2021, vurderer han.

Både salget af villaer og lejligheder vil gå frem, mens købelysten i fritidshusmarkedet synes umættelig:

– Når der kommer nye sommerhuse på hylderne, bliver de revet væk, fortæller han.

Prisstigninger jævner ud

– Det vil jo sige, at boligmarkedet nu begynder at kunne følge med efterspørgslen, og det betyder, at de høje prisstigninger, vi har set i begyndelsen af året, langsomt begynder at jævne ud. Høje prisstigninger opstår, når der er for få boliger til salg i markedet, mens købelysten og efterspørgslen tordner i vejret. Sådan regulerer boligmarkedet helt naturligt sig selv, fortæller Preben Merrild Angelo og tilføjer:

– Pilen peger på, at det for manges vedkommende ikke kun er påskeæg, der skal findes i påsken. Og lige nu er der også god mulighed for at finde drømmeboligen med masser af nye salgsemner på listen.

***

RealMæglernes BoligBarometerudsendes ved afslutningen af hver måned og udarbejdes på baggrund af statistik indsamlet fra mere end 100 RealMægler-butikker landet over. BoligBarometeret er derfor først med aktuelle månedsanalyser om udviklingen på boligmarkedet.