Tre mænd idømt sammenlagt 12,5 års fængsel i større narkosag

politibiler
Foto: Politiet.

De tre mænd er dømt i en sag, hvor de har ageret “hvide bude”.

Tre mænd på 22, 24 og 25 år er fredag ved Retten i Roskilde idømt fængselsstraffe på henholdsvis 4 år og 6 måneder, 5 år og 6 måneder samt 2 år og 6 måneder for besiddelse og videresalg af kokain. Den 22-årige blev desuden idømt udvisning af Danmark for bestandig til trods for, at han er født og opvokset i Danmark.

To af mændene, en 22-årig fra Vanløse og en 24-årig uden fast bopæl, er dømt for at have været i besiddelse af 1,5 kilo kokain til videresalg samt besiddelse af knap 300 gram hash med henblik på delvis videreoverdragelse. Desuden blev den 24-årige dømt for besiddelse af 112 gram hash til eget forbrug samt for besiddelse af en totenschläger og en machete. Den tredje, en 25-årig mand fra København, blev dømt for besiddelse af 450 gram kokain til videresalg.

De tre mænd har fungeret som såkaldte ”hvide bude” og har benyttet forskellige mobiltelefoner og køretøjer til at modtage bestillinger og levere narkotika til et større antal kunder. Dele af kokainen blev opbevaret på forskellige adresser i København, mens leveringen til kunderne er sket på store dele af Sjælland.

Sagen har været under efterforskning af Nordsjællands Politi i mere end et år, inden to af mændene blev anholdt i Roskilde, hvorfor sagen er blevet behandlet ved Retten i Roskilde.

LÆS OGSÅ:  Politi om fund af lig: Det er Bettina

– Der har været tale om en stor og kompleks efterforskning, som politiet har lagt meget arbejde i, og strafudmålingen vidner også om, at vi har med alvorlig kriminalitet at gøre, siger senioranklager Michael Winther fra anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi.

De tre mænd har alle tilstået forholdene. Den 22-årige ankede dommen om udvisning, den 24-årige tog betænkningstid med hensyn til at anke, mens den 25-årige modtog dommen. Alle tre mænd skal fortsat sidde varetægtsfængslet frem til endelig dom eller afsoning.