Tre mænd tiltalt for drabsforsøg

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har rejst tiltale for forsøg på manddrab og flere tilfælde af grov vold begået den 10. marts 2018 ved diskotek Dansebar & Einstein i Herning.

Tre mænd i alderen 27-32 år er tiltalt for forsøg på manddrab ved i forening at have stukket en 21-årig mand i brystet på diskotek Dansebar & Einstein i Herning den 10. marts 2018 kort før midnat. Den forurettede overlevede overfaldet, fordi politi og redningsmandskab hurtigt kom til stedet og iværksatte den fornødne behandling.

I forbindelse med episoden opstod der tumult ved restaurationen, hvor flere andre tilstedeværende blev stukket med kniv, slået med knytnæve eller sparket. Som følge heraf er de tre mænd tiltalt for yderligere tre tilfælde af grov vold jf. straffelovens § 245 og et tilfælde af vold jf. straffelovens §244. Alle tre er desuden tiltalt for at have besiddet en kniv under særligt skærpende omstændigheder. En af mændene er tiltalt for at fremsætte trusler på livet mod en dørmand. De tiltalte nægter sig alle skyldige.

De tiltalte flygtede fra stedet, men blev identificeret og anholdt i løbet af få timer og har siddet varetægtsfængslet siden. Da der er tale om en nævningesag, vil anklagemyndigheden påstå fængsel i mindst 4 år. Retssagen er ved Retten i Herning berammet til 9 retsdage i perioden 7. november til 4. december 2018.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)