Tre teenage-piger voldtaget – nu er der nyt i sagen

21-årig mand idømt seks års fængsel for flere voldtægter

En 21-årig mand fra Djursland er ved nævningeting ved Retten i Randers blevet idømt seks års ubetinget fængsel for at have voldtaget tre teenagepiger og for at have tvunget en fjerde teenagepige til andet seksuelt forhold end samleje.

De unge kvinder var bekendte af manden, og voldtægterne fandt alle sted på mandens bopæl, mens det sidste forhold fandt sted i en bil i et andet område på Djursland.

Østjyllands Politi begyndte efterforskningen mod den 21-årige, da en 16-årig pige den 27. januar i år anmeldte, at hun var blevet voldtaget af ham i løbet af natten.  De havde været i byen sammen og fulgtes hjem til den 21-åriges adresse, hvor pigen kortvarigt gik på toilettet. Til trods for, at pigen gentagne gange sagde fra, holdt den 21-årige hende tilbage og tiltvang sig samleje med hende.

Under efterforskningen af den 16-åriges anmeldelse fandt politiet frem til, at den 21-årige havde forgrebet sig på tre andre kvinder på andre tidspunkter.

Udnyttede sin fysiske overlegenhed

I retten blev den 21-årige dømt for en voldtægt mod en 16-årig pige i juli 2016, andet seksuelt forhold end samleje begået med tvang en 19-årig kvinde i januar 2018, en voldtægt mod 17-årig pige i april 2018 og for voldtægten mod den 16-årige i år.

Senioranklager Birgitte Ernst hæfter sig ved, at den 21-årige ikke kan have været i tvivl om, at der ikke var tale om frivillig sex med kvinderne.

LÆS OGSÅ:  Indvandrer slipper med to års fængsel for grov voldtægt og bortførelse af kvinde

”I alle forhold går det igen, at kvinderne gentagne gange tydeligt siger fra, råber og forsøger at få den 21-årige til at stoppe sin handling, men alligevel ignorerer han dem og er meget voldsom i sin fremfærd og udnytter sin fysiske overlegenhed. Jeg er tilfreds med, at nævningetinget var enig i anklagemyndighedens vurdering af, at der var tale om så grove forhold, at det skulle give en lang ubetinget fængselsstraf, ” siger Birgitte Ernst.

Den 21-årige nægtede sig skyldig og ankede dommen til landsretten.