Tre udlændinge udvist af Danmark for evigt

Retten i Viborg har idømt tre udenlandske statsborgere 2 år og 3 måneders fængsel for en lang række indbrud i varebiler begået i blandt andet Viborg- og Skiveområdet. De tre personer er samtidig blevet udvist af Danmark for bestandig.

To mænd på henholdsvis 31 og 57 år samt en kvinde på 26 år blev sent mandag eftermiddag idømt fængselsstraf for en lang række kriminelle forhold, primært for overtrædelse af straffelovens § 276.

De tre personer er kendt skyldige i hele 40 forskellige forhold, hvoraf de fleste drejer sig om tyveri fra varebiler begået i flere forskellige jyske byer. Den ene af de tre er samtidig blevet dømt for at have været i besiddelse af en kniv.

Indbrudstyverierne fandt sted i perioden fra den 9. september 2020, hvor de tre personer kom til Danmark, frem til den 18. september 2020, hvor de alle blev taget på fersk gerning på en villavej i Nørre Søby ved Skive.

De tre dømte er polske statsborgere og er derfor – ud over fængselsstraffen på 2 år og 3 måneder – blevet idømt udvisning af Danmark med indrejseforbud for bestandigt.

”Jeg er meget tilfreds med dommen, som jo tydeligt viser, at vi i Danmark ikke ønsker besøg fra udlændinge, der kun kommer hertil for at begå kriminalitet. Det bliver der altså slået hårdt ned på,” siger Stinne Ørving Jensen, der er anklager hos Midt- og Vestjyllands Politi.

LÆS OGSÅ:  Sådan franarrede to ikke-danske mænd pung fra 78-årig kvinde

 

Taget på fersk gerning

Politiet kom på sporet af de tre indbrudstyve en sen septemberaften, hvor en patrulje fra Midt- og Vestjyllands Politi blev kaldt til et mistænkeligt forhold i Skive. Her havde en borger observeret en polsk indregistreret VW-Touran, der holdt parkeret på en villavej, hvorfra to maskerede personer i mørkt tøj havde forladt den.

Da patruljen kom frem, traf de den 26-årige kvinde i bilen, som havde svært ved at redegøre for sin færden den aften.

Kvinden blev derfor anholdt og ført ind på bagsædet af politibilen med henblik på yderligere afhøring. Efterfølgende valgte betjentene at parkere patruljebilen et stykke væk fra kvindens bil, da man havde en formodning om, at hun ikke var alene ude den aften.

Kort tid efter kom de to mænd, som borgeren tidligere havde observeret, løbende tilbage mod den polske bil, hvorefter også de blev sigtet og anholdt.

Begge de to var i besiddelse af flere genstande til at begå indbrud, herunder en hammer, gummihandsker, en pladesaks, skruetrækkere, en skævbider og lommelygter. Heller ikke de to mænd kunne redegøre for deres færden.

 

Professionelt tilrettelagt

Efterfølgende kunne en tilkaldt hundepatrulje hjælpe til med at opsnuse flere nyligt begåede indbrudstyverier fra varebiler i nærområdet.

Siden da har de alle siddet varetægtsfængslet, mens politiet har fundet frem til en lang række lignende sager om indbrudstyveri fra varebiler med relation til de tre personer.

LÆS OGSÅ:  BINDEGALT! Udlænding halalslagter to geder i lejlighed

”Det er min klare opfattelse, at de tre personers kriminelle arbejde har været meget professionelt tilrettelagt. Siden de kom til Danmark den 9. september, og frem til de bliver anholdt d. 18. september, har de begået en lang række indbrud og tyverier fra varebiler i flere forskellige byer, som passer med deres færden. Så det er godt, vi nu har fået dem stoppet,” siger Stinne Ørving Jensen.

Ifølge anklagemyndigheden har de tre fængslede personer begået tyverier fra varebiler til en samlet værdi af op mod én million kroner.

Den ene af de dømte, den 57-årige mand, har valgt at anke dommen, mens de to øvrige har udbedt sig betænkningstid.