Tre unge mænd kendt skyldige i drabsforsøg

Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Retten i Herning har i dag idømt tre unge mænd i alderen 20, 21 og 26 år flere års fængsel for et drabsforsøg begået i marts 2021. To af mændene blev samtidig kendt skyldige i våbenbesiddelse og planlægning af endnu et drabsforsøg.

 

Tre unge mænd kan se frem til at skulle tilbringe de kommende år i fængsel, da de i dag blev kendt skyldige i et drabsforsøg begået den 3. marts sidste år foran akutmodtagelsen på Herning Sygehus,

Her er de nu kendt skyldige i at have slået, sparket og stukket en mand med kniv – et overfald, der blev begået i forening og ved fælles forståelse.

To af nævningene stemte dog for kun at kende de tre mænd skyldige i grov vold.

 

Længere tids efterforskning

Den 8. maj sidste år fandt Midt- og Vestjyllands Politi et fuldautomatisk skydevåben i en lejlighed i Silkeborg, hvorefter to personer blev varetægtsfængslet og sigtet for våbenbesiddelse samt planlægning af endnu et drabsforsøg i tiden op til den 8. maj mod den samme person, der var blevet forsøgt dræbt foran akutmodtagelsen.

Begge tiltalte blev også kendt skyldige i de to forhold. Den tredje tiltalt var ikke tiltalt i de to forhold.

Sagen har ved Retten i Herning kørt som en nævningesag siden den 12. maj

De tre mænd er blevet idømt fængselsstraffe på henholdsvis 9 år (den 26-årige), 8 år (den 20-årige) og 6 års fængsel (den 21-årige).

LÆS OGSÅ:  Politiet mener at kende identiteten på tre involverede i drabsforsøget i Tinglev

”Jeg er meget tilfreds med, at retten har været enig i vores vurdering af beviserne i de tre meget alvorlige forhold. For mig at se er det en grundig efterforskning af politiet, som har ført til, at retten i dag har afsagt den nævnte dom – både i forhold til episoden fra den 3. marts, hvor politiet har efterforsket bagud, men også den fremadrettede efterforskning, som blev startet op tilbage i april 2021, og som førte til fundet af våbnet i lejligheden og den efterfølgende sigtelse for drabsforsøg på baggrund af navnlig samtalerne i lejligheden,” siger fg. specialanklager Jakob Kjær fra anklagemyndigheden hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Han uddyber:

”Den udmålte straf ligger til dels i et andet niveau end det, som anklagemyndigheden havde påstået, idet anklagemyndigheden havde påstået straffe udmålt på hhv. 12 år, 11 år og 6 års fængsel. Men uanset det, så er det stadigvæk min opfattelse, at de udmålte straffe afspejler sagens alvor.”

Den 26-årige og den 20-årige tog betænkningstid, mens den 21-årige ankede til frifindelse. Alle tre domfældte blev fortsat varetægtsfængslet efter dom.