Tredje dom i stor sag om kokain

En 34-årig mand er idømt fire års fængsel for at have modtaget og videreoverdraget både kokain og amfetamin. Det er den tredje dom, der udspringer af en kommende hovedsag, hvor de første tiltaler netop er rejst.

Det koster en 34-årig mand fire års fængsel at have modtaget og videreoverdraget 562 gram kokain og 1 kg amfetamin. Det afgjorde Københavns Byret i dag. Manden, der er iransk statsborger, blev ligeledes udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandigt.

Dagens dom udspringer af en større efterforskning udført af Særlig Efterforskning Øst (SEØ), der hører under Københavns Politi. Efterforskningen førte i august 2020 til anholdelse af fem personer, som politiet mistænker for at stå bag modtagelse og videreoverdragelse af ikke under 164 kg kokain, 111 kg hash og 27 kg amfetamin i Hovedstadsområdet.

Anklagemyndigheden har den 11. juni rejst tiltale mod tre af de personer. De tiltales for at have stået bag indsmugling og videreoverdragelse af ikke under 68,5 kg kokain i Hovedstadsområdet.

»Efterforskningen af hovedsagen nærmer sig sin afslutning, og det betyder, at vi nu har rejst tiltale i den første del af sagen. Det er store mængder narkotika, vi mener, der er blevet handlet med, så det er en sag, vi har taget meget alvorligt,« siger senioranklager Rasmus von Stamm fra SEØ.

 

Tre i træk
Ud over den nu dømte 34-årige mand er to andre mænd inden for en måned blev dømt for at have modtaget narkotika fra nogle af de bagmænd, der blev anholdt og fængslet i august.

LÆS OGSÅ:  Havde stoffer, kniv og bomberør i bilen

I den ene sag blev en 34-årig mand den 27. maj 2021 idømt fire års fængsel for at have modtaget 811 gram kokain, og den 4. juni blev en 44-årig mand idømt to år og seks måneders fængsel for at have modtaget ikke under 700 gram kokain, hvoraf størstedelen var til eget brug.

»Det er tre gange i træk, at der i sager, der udspringer af hovedsagen, er blevet uddelt pæne fængselsstraffe, og det viser, at narkokriminalitet straffes hårdt. Vi gør, hvad vi kan for at få stoppet de her kriminelle aktiviteter, og derfor jeg er godt tilfreds med de tre seneste domme,« siger Rasmus von Stamm.

Den 34-årige har været varetægtsfængslet siden den 7. oktober 2020 og er fortsat fængslet efter dommen, som han valgte at anke.