Tricktyve på spil i Stevns – sådan gør de

I går aftes anmeldte pårørende til en 86-årig kvinde fra Store-Heddinge, at hun for ca. 14 dage siden havde fået uventet besøg af en fremmed kvinde og mand.

De udgav sig indledningsvist for at være fra hjemmeplejen og fik dermed adgang til den 86-åriges bolig. Under opholdet ville kvinde så pludselig gerne låne et toilet og kort efter gerne låne en kuglepen.

Næste forsøg på afledning var at oplyse den 86-årige om, at der var noget galt med kloakken, så hun skulle gå ud på badeværelset og tænde for vandet, medens kvinden kontrollerede afløbet. Manden havde formentlig holdt vagt under kvindens afledningsmanøvrer i offerets hjem.

Da de begge var gået fra stedet, havde offeret opdaget, at de i et ubemærket øjeblik havde haft mulighed for at stjæle kontanter fra soveværelset.

De to personer blev beskrevet som:

A: Kvinde, Ikke etnisk dansker af udseende, 40-45 år, Yderligere kendetegn: mørkt hår, tørklæde på der dækkede det meste af håret, Talte: Dansk med accent, Iført: ukendt påklædning; og

B: Mand, 40-45 år, Iført: t-shirt og bukser (ukendt farve). Politiet forsøger nu at få identificeret de to personer i sagen.

Undgå at blive narret

Politiet vil i anledning af denne anmeldelse gerne opfordre pårørende til især ældre medborgere til at få drøftet, hvorvidt der er fornuftigt at have større kontantbeløb liggende på bopælen i stedet for på en bankkonto. Hvis der i dagligdagen er behov for kontanter, er opfordringen kun at hæve mindre beløb ad gangen, så risikoen for at lide et større tab i tilfælde af f.eks. tricktyveri eller tyveri af pungen fra taske/lomme er minimeret meget. Brug betalingskort i størst muligt omfang, og husk at beskytte PIN-koden ved brug.