Trossamfund opfordrer muslimer til at stemme rødt

Tusindvis af muslimer fik kort før folketingsvalget en klar besked i en aarhusiansk moské: Stem på Enhedslisten eller Radikale Venstre. I en københavnsk moské blev moskégængerne tilsvarende anbefalet konkrete folketingskandidater, der ifølge moskeen tjente muslimer bedst.

Det konservatives folketingsmedlem Naser Khader finder det upassende, at trossamfundene har udvalgt enkelte kandidater, som ifølge menighederne er bedst til at varetage muslimers interesser. ”De skal ikke blande sig i politik, men holde sig til det åndelige. Det er også til grin, fordi de på den ene måde blindt tror på Gud, men samtidig opfordrer til at stemme på de mest ateistiske partier. Det værste ved det hele er, at nogle lytter til imamerne, fordi de er autoritetstro”, siger Naser Khader.

Muslimer og ikke-vestlige indvandrere med stemmeret er en gruppe, der øges for hvert folketingsvalg. Ved dette valg har der været flere indvandrere, som har stemt. Flere fra landets største ghettoområder, der i høj grad er befolket med ikke-vestlige indvandrere, stemte ved dette folketingsvalg i forhold til valget i 2015.

OBS: Læs og del gerne nyheden fra din Facebook-profil, fordi Danmarks Radio har fået Facebook til at lukke 24NYT’s profil.