Trump har medvind frem mod valget i 2020

USA’s præsident, Donald Trump, står forud for præsidentvalget i 2020 stærkt, fordi han i modsætning til den kommende demokratiske præsidentkandidat vil kunne køre valgkampen på, at han som præsident har opfyldt en række løfter fra den seneste valgkamp.

Selv om Trump er en kontroversiel præsident, er amerikanerne godt tilfredse med det, han har præsteret siden sin indsættelse i januar 2017:

  • Erhvervslivets rammevilkår er blevet markant dereguleret.
  • Skattereformen har givet virksomhederne lave skatter og øget lyst til at investere.
  • Rentefaldet har gavnet både husholdningerne og erhvervslivet.
  • Aktiemarkederne slår den ene rekord efter den anden.
  • Indkomsterne er steget med 5 pct.
  • Beskæftigelsen er rekordhøj, og ledigheden blandt sorte og latinoer er lav.
  • Privatforbruget er steget med 4 pct. og forbrugertilliden er høj.
  • Olieimporten er reduceret grundet øget produktion af skiferolie.

Trump får desuden høje karakterer for sin indsats over for indvandring, den hårde politik over for Kina og bestræbelserne på at bringe amerikanske tropper hjem.

Hertil kommer, at Trumps krigskasse bugner med over 1 mia. danske kr. Det er flere gange så meget som nogen af de førende demokratiske kandidater.

Blandt demokraterne er Bernie Sanders den bedste pengeindsamler med anslået 33,7 mio. dollar, mens Elizabeth Warren har samlet 25,7 mio. dollar ved udgangen af tredje kvartal.

Derimod har Joe Biden brugt flere penge end han har fået ind i tredje kvartal. Han har nu mindre end 10 mio. dollar på kistebunden.

Sidst men ikke mindst er Trump og hans stab markant mere effektive end de demokratiske modkandidater til at bruge sociale medier og dermed få flest mulige stemmer ud af hver dollar.

Trumps kampagnefolk overhaler demokraterne både inden- og udenom på Facebook og andre sociale medier.

Demokraternes kampagner og annoncering beskyldes for at være for anonyme, fordi man ikke vil støde nogen fra sig. Neutrale budskaber om sammenhold og høflighed gør ikke vælgerne vrede, men de gør dem heller ikke begejstrede, og de mobiliserer ikke nogen.

Økonomisk og organisatorisk står præsident Trump således stærkt med godt et år indtil valget.

André Rossmann

 

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)