Trump styrker NATO’s østlige flanke

Præsident Donald Trump har meddelt, at USA vil stationere op til 2.000 amerikanske soldater i Polen.

24NYT: Polen har gentagne gange anmodet om, at amerikanske tropper flyttes fra baser i Tyskland til en militærbase i Polen af frygt for russisk aggression og tilbudt op til 2 mia. dollar til finansieringen af militærbasen.

Ved at flytte amerikanske tropper fra Tyskland til Polen vil Donald Trump kunne lukke munden på de kritikere, der beskylder ham for at underminere NATO og være alt for eftergivende over for Putin, og samtidig styrke NATO’s østlige flanke.

Der er ingen grund til, at USA skal belønne det antiamerkanske og pacifistiske Tyskland, som kun bidrager med 1,24 pct. af bnp til NATO, ved at opretholde de lukrative amerikanske baser i landet.

Og der er heller ikke nogen grund til at belønne det Tyskland, som går ind for en udvidelse af den russiske gasrørledning. Bliver North Stream 2-projektet gennemført, vil det underminere NATO, idet Putin vil kunne bruge gasrørledningen som et politisk pressionsmiddel mod Europa og dermed NATO.

Russerne har store land- og flystyrker, som kan indsættes med meget kort varsel mod de baltiske lande. Lige nu kan NATO ikke nå at stoppe et overraskende russisk angreb, men det vil NATO kunne gøre, hvis der etableres en amerikansk militærbase i Polen.

Sidst men ikke mindst vil det være et smart træk af Trump at belønne det stærkt proamerikanske Polen, der lever op til sine forpligtelser i NATO, og som er villig til at yde et stort bidrag til USA for at være til stede i Polen. Læs mere her.

Kommentarer