Trump truer med at flytte amerikanske tropper fra Tyskland

Tysklands bidrag til NATO steg fra 1,18 pct. af bnp i 2014 til 1,24 pct. af bnp i 2018. Det ligger langt fra 2 pct., som landet har forpligtet sig til at bidrage med. Tyskland fortsætter dermed med at køre frihjul i NATO og nasse på de amerikanske skatteydere. USA’s præsident Donald Trump truer derfor igen med at flytte amerikanske tropper fra Tyskland. Læs mere her.

24NYT: Det er ikke første gang, at USA truer Tyskland med at flytte de 34.000 amerikanske soldater og 17.000 civile medarbejdere fra landet. Trump bør flytte amerikanske tropper til Polen, som ved flere lejligheder har anmodet om, at amerikanske tropper flyttes fra basen i Stuttgart til en militærbase i Polen. Samtidig har den polske regering tilbudt op til 2 mia. dollar til at finansiere militærbasen.

Ved at flytte amerikanske tropper til Polen kunne Donald Trump lukke munden på de kritikere, der beskylder ham for at underminere NATO og være alt for eftergivende over for Putin, og samtidig styrke NATO’s østlige flanke.

Der er ingen grund til, at USA skal belønne det antiamerkanske og pacifistiske Tyskland, som kun bidrager med 1,24 pct. af bnp til NATO, ved at opretholde de lukrative amerikanske baser i landet.

Og der er heller ikke nogen grund til at belønne det Tyskland, som går ind for en udvidelse af den russiske gasrørledning. Bliver North Stream 2-projektet gennemført, vil det underminere NATO, idet Putin vil kunne bruge gasrørledningen som et politisk pressionsmiddel mod Europa og dermed NATO.

Russerne har store land- og flystyrker, som kan indsættes med meget kort varsel mod de baltiske lande. Lige nu kan NATO ikke nå at stoppe et overraskende russisk angreb, men det vil NATO kunne gøre, hvis der etableres en amerikansk militærbase i Polen.

Sidst men ikke mindst ville det være et smart træk af Trump at belønne det stærkt proamerikanske Polen, der lever op til sine forpligtelser i NATO, og som er villig til at yde et stort bidrag til USA for at være til stede i Polen.

Kommentarer