De danske journalister og opinionsdannere er flokdyr: de er bange for at levere anderledes historier og skriver stort set det samme. Derfor handler de fleste analyser af Donald Trump om hans person, hans sære frisure, hans moral og hans tweets.
Det venstreradikale kommentariat håber på, at alt bliver godt igen, den dag Trump er væk, men det er ønsketænkning. For trumpismen er en ideologi og bevægelse, som ikke forsvinder.
Ingen ved, hvornår Trump forlader Det Hvide Hus. Måske i 2020. Måske i 2025. Men en ting er sikker: Han forsvinder ikke ud af rampelyset. Han vil fortsat holde politiske møder med sine tilhængere rundt om i USA, og han vil muligvis starte sit eget medieimperium. Hans stemme bliver fortsat hørt i det politiske landskab. Og ifølge amerikanske kommentatorer kan eks-præsident Trump faktisk være langt farligere end præsident Trump.
Når Trump forlader Det Hvide Hus, vil hans tilhængere (de ca. 50 pct. af amerikanere, som Hillary kalder skraldemandsmennesker) gøre alt for at forhindre, at den eneste amerikanske politiker, som repræsenterer deres interesser, forsvinder ud af billedet.
Bliver Trump stillet for en rigsretssag, vil det i deres optik være en bekræftelse på, at det politiske system er manipuleret til fordel for den venstreradikale elite. De vil føle, at Trump aldrig har fået en fair chance for at gennemføre sine politiske mærkesager.
Den dag Trump forlader Det Hvide Hus, står vicepræsident Mike Pence klar til at overtage stafetten. I det provinsielle Danmark forstår man ikke, at trumpismen er en ideologi og en bevægelse, der er kommet for at blive.