Trumps valgmaskine kører for fuld damp

Trumps krigskasse inden næste års præsidentvalg bugner med over 1 mia. danske kr., flere gange så meget som nogen af de førende demokratiske kandidater. Det skriver Børsen.

Samtidig er Trump og hans stab markant mere effektive end gruppen af potentielle demokratiske modkandidater til at bruge digitale sociale medier og dermed få flest mulige stemmer ud af hver dollar.

Blandt demokraterne er Bernie Sanders i øjeblikket den bedste pengeindsamler med anslået 33,7 mio. dollar, men Elizabeth Warren, der vinder frem i meningsmålingerne, har samlet 25,7 mio. dollar ved udgangen af tredje kvartal. Derimod har Joe Biden, der snævert fører i det demokratiske kapløb, brugt flere penge end han har fået ind i tredje kvartal. Han har nu mindre end 10 mio. dollar på kistebunden.

Men ligeså afgørende er det, at Trumps kampagnefolk overhaler demokraterne både inden- og udenom på Facebook og andre sociale medier. Demokraterne kampagner og annoncering beskyldes for at være for anonyme, fordi man ikke vil støde nogen fra sig. “Det er sandt, at neutrale budskaber ikke gør nogen vrede, men det gør dem heller ikke begejstrede. Republikanerne sender ikke budskaber om sammenhold og høflighed, for det mobiliserer ikke nogen“, siger Elizabeth Spiers, ejer af Insurrection, et digitalt firma, der bl.a. laver strategier og målinger.

Økonomisk og organisatorisk står præsident Trump således stærkt med godt et år indtil valget.

Kommentarer