Trussel med “skydevåben” ved skole i Aalborg

Nordjyllands Politi modtog kl. 10.49 torsdag den 7. juni 2018 en anmeldelse om en trussel i form af en My Story-besked i mobilappen SnapChat.

I beskeden, der blev sendt kl. 08.31 samme morgen, advarede en 14-årig dreng fra Byplanvejens skole i Aalborg SØ andre mod at komme i skole og viste et billede af et skydevåben.

Ingen var i fare – situationen er under kontrol
Nordjyllands Politi reagerede straks på anmeldelsen og mødte op på skolen. Her var alt roligt, og politiet er nu i dialog med den 14-årige dreng, hans forældre og skolen.

Skolen og politiet understreger samstemmende, at ingen børn på skolen på noget tidspunkt har været i fare.

”Der er tilsyneladende tale om, at drengen har taget et billede af en softgun – den har ikke været medbragt på skolen. Drengen forklarer os, at han mente sin besked som en joke. Til det må vi sige, at det absolut ikke er en joke for os. Vi ser med stor alvor på trusselssager og kan ikke understrege nok, at man skal lade være med at sende den slags beskeder. Det kan skabe stor frygt,” udtaler vicepolitiinspektør Henrik Skals fra Nordjyllands Politi.

Da den 14-årige dreng er under den kriminelle lavalder, betragter politiet sagen som en socialsag og inddrager derfor de sociale myndigheder.

Nordjyllands Politi har ikke flere oplysninger i sagen i øjeblikket.