Tyrkiets præsident Erdogan: Jeg kalder europæerne for nazister, så længe de kalder mig diktator.

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, siger nu, at han vil kalde europæerne for ‘nazister’,  så længe europæerne kalder ham ‘diktator’.

”Du har friheden til at kalde Erdogan en diktator, men Erdogan har ikke frihed til at kalde dig en fascist eller nazist. Tag det ikke ilde op, men jeg vil fortsætte med at bruge de samme begreber om dem, så længe de fortsætter med at kalde Erdogan en diktator.”

Sådan sagde den islamistiske præsident, ifølge det tyrkiske Hurriye Daily News,  under et live-interview, som blev bragt på CNN Türk.
Erdogan kom i samme interview med flere udfald mod den nyvalgte tyske præsident, Frank-Walter Steinmeier’s, pga. af dennes kritisk af Erdogan.

Præsident  Steinmeier har bl.a. sagt, at Erdogan udgør en trussel mod at ødelægge alt, hvad hans land har opnået de senere år, samtidig med, at han skader forholdet til Tyrkiets partnere, skriver Hurriye Daily News.

Ergodan forsikrede om, at han ingen planer har om at besøge Tyskland, inden der om kort tid afholdes valg i Tyrkiet,

Om præsidentens egne verbale udfald, hvori han flere gange har kaldt europæere for ‘nazister’, sagde Erdogan, at han har “ytret sig indenfor for en kontekst af ordenes definition”.

Hvad tænker du om Tyrkiets brug af ordet ‘nazister’? Skriv din mening i kommentarfeltet og del gerne artiklen på Facebook.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb